Maldegem

Nu reeds inschrijven voor herfst- en kerstactiviteiten

Nu het schooljaar opnieuw gestart is, kunnen we vooruitblikken op de komende vakantieperiodes. Zo starten binnenkort de online inschrijvingen voor de najaar activiteiten en gemeentelijke opvang in de herfst- en kerstvakantie.

Ook in de laatste maanden van 2023 heeft men tal van leuke activiteiten voor kinderen en jongeren in petto. Kan je niet wachten om het te ontdekken? Het volledige aanbod kan je bekijken op onze website www.maldegem.be/vakantiepret.

Daartussen Grabbelpas | Sport- en themakampen die kinderen van 4 tot 12 jaar in de herfstvakantie laat proeven van een waaier aan activiteiten. Sportieve, culturele, creatieve, ontspannende, uitdagende, culinaire… noem maar op. Van initiaties in diverse hobby’s, tot uitstappen, sport- en spelactiviteiten, film- en theatervoorstellingen, of zelfs kennismaking met brandweer en politie.

Verder zijn er tijdens de herfst- en kerstvakantie eveneens sport- en themakampen in de Sporthal Meos of op andere locaties in Maldegem.

Online inschrijvingen voor zowel Grabbelpas als de sport- en themakampen kan tussen 20 en 27 september via www.maldegem.be/webshop. Je schrijft je in op een wachtlijst en je hoeft nog niet meteen af te rekenen. Na de inschrijvingsweek worden de plaatsen toegekend, je wordt hierover per mail verwittigd.

Voor meer info en de online inschrijvingen kan je terecht op www.maldegem.be/vakantiepret.

Vakantieopvang IBO De Zandloper Adegem

IBO De Zandloper Adegem biedt tijdens de herfst- en kerstvakantie opvang aan schoolgaande kinderen (vanaf 2,5 jaar) tot en met het zesde leerjaar.

Herfstvakantie: open op 30 en 31 oktober doorlopend van 6.30 tot 18.30 uur.

Kerstvakantie: open op 3, 4 en 5 januari doorlopend van 6.30 tot 18.30 uur.

Online inschrijven met voorrangsregel kan vanaf vrijdag 29 september 2023 vanaf 6.30 tot 18.30 uur. Als je niet voldoet aan de voorrangsregeling dan kan er vanaf zaterdag 30 september om 9.00 uur geboekt worden (zolang de maximale capaciteit niet gehaald wordt).

Online inschrijven kan via www.maldegem.be/webshop. Opgelet, dit kan enkel als de opvang over een dossier van je kind(eren) beschikt. Maak hiervoor ruim op voorhand een afspraak bij de kinderopvang via ibo@maldegem.be. Meer informatie vind je op onze website www.maldegem.be/vakantiepret.

Najaar-tips

In de laatste maanden van 2023 organiseren we ook tal van leuke activiteiten voor gezinnen en kinderen. Zet de volgende data zeker in je agenda.

Discozwemmen: Halloween @ the pool

Wanneer? Vrijdag 27 oktober van 18.00 tot 20.00 uur
Waar? Sint-Annazwembad (Gidsenlaan 1, Maldegem)
Tickets? Vanaf vrijdag 13 oktober kan je via www.maldegem.be/discozwemmen tickets kopen.

Kunstendag voor kinderen

Wanneer? Zondag 19 november van 14.00 tot 16.00 uur
Waar? Lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef (Mevrouw Courtmanslaan 92, Maldegem)
Tickets? Gratis
Voor wie? Geboortejaar 2019 – 2014

Kerstzoektocht met rendier Rudy

Wanneer? Van donderdag 7 december 2023 tot zondag 7 januari 2024
Waar: Maldegem centrum. Ticket gratis. Voor wie: Geboortejaar 2020 – 2016

(PDB)