De beweegroute, op de site rond de Lembeekse voetbalvelden, telt tien oefeningen en is 750 meter lang. (Foto: Emiel Tack)
Lembeke

Een route om meer te bewegen.

De gemeente Kaprijke heeft sinds kort haar eigen beweegroute: een circuit van 750 meter waarop tien oefeningen voor meer beweging zorgen.

“We willen onze mensen meer actief maken”, zegt Sportschepen Yves De Baets. De nagelnieuwe beweegroute start vlak naast het woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke. “Een bewuste keuze”, zegt schepen De Baets.
“We willen er voor zorgen dat iedereen, zowel jong en als iets minder jong, de route kan afwerken. Onderweg vind je een tiental oefeningen die aanzetten om meer te bewegen. We hebben ze tijdens de officiële opening helemaal afgewerkt en ik moet zeggen dat ik gemerkt hebt dat ik heel wat spieren niet elke dag gebruik. Het is absoluut een leuke activiteit, voor iedereen toegankelijk.”

Rolstoelen

Bij het kiezen van de oefeningen werd er rekening mee gehouden dat ze ook uitvoerbaar zijn voor de bewoners van het woonzorgcentrum De Boomgaard en de bewoners van de aanpalende serviceflats. “Het merendeel van de oefeningen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers”, besluit De Baets. “Wat er van de deelnemers verwacht wordt, wordt bij elke oefeningen apart uitgelegd door middel van instructieplaatjes”. De route werd uitgewerkt door de Kaprijkse sportdienst in samenwerking met Sport Vlaanderen en Logo Gezond Plus.

(LK)