Eeklo

Maatwerkbedrijf Mirto breidt uit met nieuwbouw

Als je ‘Maatwerkbedrijf Mirto’ nog niet kent, dan doet ‘Beschutte werkplaats Revam’ misschien nog wel een belletje rinkelen?
Mirto startte begin april op het Eeklose industrieterrein met grote infrastructuurwerken op hun site. Het huidige gebouw zal niet alleen volledig gerenoveerd worden, maar ook uitgebreid met meer dan 2.500 m2. Het nieuwe gebouw (foto) zal duurzamer, aangenamer en meer aangepast zijn aan de hedendaagse normen, een win voor zowel de klanten als de medewerkers van Mirto. Het einde van de werkzaamheden worden verwacht medio 2024.

Partner voor vele bedrijven
In 1970 werd Revam (Revalidatiecentrum Meetjesland) opgericht als tewerkstellingsinitiatief voor personen met een arbeidsbeperking. Na enkele jaren vertoeven in de Boelare verhuisden de activiteiten in 1982 naar Industrielaan 40 te Eeklo. Dertig jaar later, in 2012, werd een samenwerking met Nevelland vzw opgestart. Een succesvolle samenwerking zo bleek, die in 2018 werd bekroond met een fusie én een nieuwe naam: Mirto vzw, intussen op vandaag het grootste sociaal economie bedrijf in het Meetjesland.
Dagelijks stelt Mirto meer dan 300 werknemers te werk, waarvan meer dan 75% personen die omwille van diverse oorzaken moeilijk een plaats vinden in het reguliere arbeidscircuit. Zij worden in de uitvoering van hun taken begeleid door deskundige maatwerkcoaches. De helft van de tewerkstelling gebeurt in Drongen, de andere helft op de site in Eeklo. Op dag van vandaag is Mirto door vele bedrijven, zowel lokaal als internationaal, gekend als betrouwbare, kwalitatieve, innovatieve, flexibele en sociale partner in diverse domeinen.
Ze hebben een ‘Green Team’ dat zowel bedrijven en openbare besturen als particulieren helpt met hun groenonderhoud. Daarnaast hebben ze de dienst ‘Pick & Post’, dat brieven en pakketten verzendklaar maakt en als laatste is er ‘Pak Lab’. Deze medewerkers voorzien manuele arbeid, zoals (her-)verpakkingswerken, uitwerk en grafische afwerking. (PDB)