Eeklo

Repair Café kocht leernaaimachine

Op zaterdag 22 april van 9 tot 12 uur is er opnieuw Repair Café in Eeklo, ditmaal in Wijkcentrum De Kring, Zuidmoerstraat 136. Er is voortaan een extra service. Door de aankoop van een leernaaimachine kunnen nu ook lederen voorwerpen en kledingstukken of grotere stukken zoals rugzakken hersteld worden.

Verder kan men er terecht voor gratis herstellen van elektrische apparaten (geen grote zoals wasmachines of ijskasten), het herstellen van juwelen, parels rijgen, slotjes vervangen, hangers aan oorbellen zetten en verstelt de naaiploeg kleren en textiel. Geen vervangen van ritsen in jassen en zware vesten (vraagt teveel tijd) maar ritsen in jurken, rokken en broeken kunnen wel en ook andere herstellingen zoals zomen in- of uitleggen zijn mogelijk. Op elk Repair Café in Wijkcentrum De Kring is er fietsherstel en komt de politie om fietsen registreren.
Bezoekers die zich met materiaal aanmelden worden in volgorde van aankomst en naar gelang het te herstellen voorwerp, doorverwezen naar een reparateur. Moet je even wachten voor het je beurt is, dan kan je iets drinken in de cafetaria of een praatje slaan. Want ook het sociale contact is een facet van

Repair Café.
Repair Cafés promoten het herstellen als alternatief voor weggooien. Zo verkleint de afvalberg en wordt kostbare reparatiekennis gedeeld en behouden.
Gratis meewerken aan Repair Café Eeklo? Wij zoeken nog reparateurs electro, fietsen, naaiwerk en vrijwilligers voor de algemene werking (onthaal, bar, registratie, …). Melden via deverstelling@gmail.com.
(PDB)