Hoofdartikel Meetjesland

Het gat in de markt van de keukenwereld : De vondst van Adrem

Sinds zaakvoerder Michiel Steenbeke (51) van Adrem keukens een stunt uithaalde met eenoog-reus Medar, rollen de ‘reuze’-ideeën zomaar verder uit zijn mouw. Enkele goed uitgekiende ‘zicht’-plaatsen langs het parcours van de Ronde van Frankrijk leverden hem in heel Vlaanderen mooie publiciteit, leuk meegenomen voor mogelijk toekomstige keukenkopers. Goed gedaan door een zaakvoerder met 7 toonzalen, veertig medewerkers en veel ambities voor mogelijk meer. De lancering van keukens voor zelfplaatsers en een tweede leven van ‘near-new’ keukens voor beginnersbudgetten werden al vroeger gelanceerd. Onlangs op Batibouw, een jaarlijkse beurs in de Brusselse Heizelpaleizen voor bouwlustige consumenten, lanceerde Adrem zowaar een nieuwe keukenprimeur voor heel Vlaanderen, tot verbazing van de verzamelde pers die er uitgebreid over rapporteerde, tot in Wallonië toe… De vondst van Michiel Steenkbeke ? Een nieuwe keuken ‘leasen’ in plaats van kopen.

Keuken kloppend hart in huis
Bij Adrem Keuken kan je inderdaad voortaan de keuken van uw dromen afbetalen met maandelijkse schijven gedurende 6 of 8 jaar. Deze formule noemt ‘leasen’ en bestond nog niet in keukenland. Na betaling van de laatste schijf is de keuken definitief voor altijd uw eigendom.
Tijdens de leaseperiode blijven keuken én toestellen permanent onder omnium-garantie. Elk jaar is een algemeen onderhoud inbegrepen en is er een toestel stuk, dan wordt het gratis vervangen, gedurende de volledige afbetalingsperiode.
Hoe gaat het in zijn werk? Is dit weggelegd voor iedereen of is het niet zo eenvoudig?
Michiel: “Ik merkte dat een keuken van ruwweg 20.000 euro voor jonge koppels niet altijd even haalbaar is. Keukens zijn de voorbije vijf jaar tot 30 procent duurder geworden, waardoor een uitgebouwde topkeuken voor jonge gezinnen nauwelijks nog betaalbaar is. Een keuken is nochtans hét kloppend hart in huis, hét trefpunt bij uitstek, waar gekookt, gekeuveld en bijgepraat wordt. Die ultieme leefkeuken is geen ultieme must maar wel een essentie in het leven waar plezier troef is.
Een nieuwe keuken is ook een belangrijke investering en dus een serieuze hap uit het budget. Met onze leaseformule hoef je geen andere mooie projecten uit te stellen.”
Lage intrest
Om keukens te mogen leasen, moesten Steenbeke en zijn team bij FSMA, de officiële instelling die toezicht houdt op de Belgische financiële sector, een stevige cursus volgen met aansluitend een examen. “Dat komt omdat we als keukenbouwer nu ook kredieten verlenen”, zegt Steenbeke. “We werken daarvoor samen met Cofidis en hanteren op dit moment een marktconforme rentevoet. Het dossier voor een keuken-lease moet eerst goedgekeurd worden door Cofidis, maar een Adrem medewerker adviseert en begeleidt kandidaten daarbij. Na ondertekening van de kredietovereenkomst schieten wij in gang en kunnen wij de keuken leveren en plaatsen.


Geen toeval
Dat Adrem Keukens nu uitpakt met het leasingconcept is geen toeval.
“De concurrentie tussen keukenbouwers is best hard”, erkent Steenbeke. “Er zijn een aantal grote ketens die zich landelijk en met heel veel publiciteit in de markt zetten, maar wij spelen integendeel in op de noden van de markt zelf. Wij zijn geen multinational en bewegen ons als een soort familiebedrijf op het niveau van de doorsnee klant. Wij houden letterlijk van het (goede) leven, van keukens én van onze klanten. Ons motto: to the point, correct, met de nodige kwinkslag en zonder onnodig tijdverlies.
Op 13 jaar zijn we mooi uitgegroeid tot de subtop, net onder de grotere kleppers op de Vlaamse keukenmarkt. Het gebeurde vanzelf, omdat we een team raséchte keukenspecialisten zijn met een ziel en buikgevoel voor de steeds veranderende en uiteenlopende wensen van onze klanten. Vandaag denken we meer dan ooit mee én realiseren we hun keukendroom, op-en-top gepersonaliseerd, van het eerste contact tot en met de oplevering.”


A tot Z keuken: full-service van bij het begin
Van zodra jouw keukenontwerp helemaal op punt staat maken de specialisten bij Adrem een technisch plan, de basis waarop de voorbereidende werken worden uitgevoerd. Denk daarbij aan aanpassingen van water- en elektrische leidingen, ventilatiekanalen, slijp-, stuc- en schrijnwerk. Of zelfs het uitbreken en afvoeren van de bestaande keuken. Alles wordt nauwkeurig opgetekend en gepland. Alles wordt op verzoek met een eigen team uitgevoerd. Ook na de installatie van je nieuwe keuken moeten nog details verder afgewerkt worden. Schilderen, betegelen, de verlichting installeren, bijplamuren, … noem maar op. Je hoeft dus niet zelf op zoek te gaan naar de meest geschikte aannemer, loodgieter of schilder. Wij plannen en regelen alles met een full- service aanpak. Zo slaap je écht op beide oren van zodra je onze toonzaal buiten stapt !


Tweede leven voor oude keuken
Mogelijk is een leasekeuken toch geen spek voor jouw bek, maar ook dan wil Adrem Keukens je nog van dienst kunnen zijn. “Wanneer wij nieuwe keukens plaatsen, breken wij ook vaak de oude keuken uit die we in principe op de container gooien. Zonde, vinden wij, want sommige van die meubels zijn vaak nog heel degelijk en mooi. Ook zo voor de keukentoestellen. Op onze website bieden wij jonge gezinnen en starters een platform aan om een oude keuken zelf uit te breken, op te halen en thuis te installeren. We brengen verkoper en koper in contact, die verder onderling al dan niet tot een mooi akkoord komen. Gaat het over toonzaalkeukens of beursmodellen dan helpt een Adrem medewerker je natuurlijk graag verder. Van Adrem uit is dit een gratis service. Wij fungeren als tussenpersoon en indien er vragen zijn, kunnen wij ook die mensen ondersteunen. Het is voor ons geen verdienmodel, we doen dat louter in het kader van duurzaamheid.”


Zelfplaatsers
Je bent handig en wil graag zelf de handen uit de mouwen steken? Dan is een Adrem zelfplaatskeu- ken misschien iets voor jou. Wees gerust, het zou Adrem niet zijn, als ze je ook hierbij niet goed zouden begeleiden. Hiervoor hebben ze een eigen plaatsingscoach die adviseert en begeleidt waar en wanneer nodig. Een nieuwe Adrem keuken wordt bovendien niet geleverd als los bouwpakket, maar in voorgemonteerde elementen. En vergeet niet naast het plezier en de voldoening van zelfplaatsing je natuurlijk ook bespaart op de plaatsingskosten. Zo werken we al jarenlang samen met een grote reeks tevreden doe-het-zelvers die onze prijs-kwaliteit op die manier bij de beste op de markt vinden.
Er zijn dus meerdere redenen om eens een Adrem toonzaal binnen te gaan. Onder meer omdat de Batibouw kortingen nu nog doorlopen tot eind april !

Piet De Baets

Adrem toonzalen in Oost- en West Vlaanderen:
Brugge Krommestraat 20 | 8200 Brugge (St.Kruis) 09 377 47 77
EEKLO Leopoldlaan 85 | 9900 Eeklo 09 377 47 77
LATEM Kortrijksesteenweg 273 | 9830 Sint-Martens-Latem 09 377 47 77
WETTEREN Brusselsesteenweg 311 | 9230 Wetteren 09 377 47 77
ZELZATE Assenedesteenweg 251 | 9060 Zelzate 09 377 47 77