De Senter lanceert op 21 juni haar “ Lente in Sente”. (Foto: Emiel Tack)
Hoofdartikel Sint-Laureins

Lente in Sente is genieten voor iedereen

Met de komst van de lente gaat ook het wandel- en fietsseizoen opnieuw van start. Reden genoeg voor de Sentse Economische Raad (De Sentser )om opnieuw uit hun schulp te kruipen en haar allerjongste telg – Lente in Sente – aan het grote publiek voor te stellen.

Een actie, geschoeid op de ervaringen uit het recente coronaverleden, waarbij smullen en ‘gieten’ alweer centraal staan. Twee begrippen die binnen de Sentse gemeentegrenzen als muziek in de oren klinken.

Sente(n)bonnen

“Er vallen opnieuw heel wat gemeentelijke consumptiebonnen, ook wel Sente(n)bonnen genoemd, te winnen”, zegt schepen van Lokale Economie, Claudine Bonamie.
“Na de succesvolle zomeracties uit voorbije coronatijden, lanceren we nu een lenteactie op gelijkaardige basis. Wie iets nuttigt bij de lokale horeca, ontvangt bij de rekening een deelnamebiljet. Voorzien van een stempel kan het je Sente(n)bonnen opleveren”.
Met de actie wil de Senter de plaatselijke ondernemers die het moeilijk hebben door de hoge energieprijzen een steuntje in de rug geven.

Wandelen en fietsen

De actie staat tevens in het licht van de start van het wandel- en fietsseizoen. “We hebben heel wat mooie wandel- en fietsroutes in onze gemeente”, zegt de schepen. “Met deze lenteactie wil de Senter hierop inspelen en recreanten aantrekken.”
Wie na zijn horecabezoek de bonnen in speciaal hiervoor voorziene bussen deponeert, maakt kans op consumptiebonnen. “Die kunnen besteed worden bij onze lokale ondernemers. De actie zelf start bij de aanvang van de lente op 21 maart en loopt een maand. De trekking van de winnaars vindt plaats op 30 april.” Alle winnaars worden persoonlijk verwittigd en verschijnen in het overzicht op de gemeentelijke website en facebookpagina.

(LK)