Vanaf 16 maart (16 uur) kan iedereen het vernieuwde Administratief Centrum bezoeken. (Foto Emiel Tack)
Kaprijke

Feestelijke opening vernieuwd gemeentehuis.

Burgers die kennis willen maken met het vernieuwde Administratief Centrum (gemeentehuis) van Kaprijke kruisen donderdag 16 maart best al aan op hun kalender. “Wie een kijkje wil komen nemen, krijgt er alvast een hapje en een drankje bij” zeggen burgemeester Pieter Claeys en Patrimoniumschepen Frederik Versluys.

Omdat de diensten van het OCMW vanuit Lembeke naar Kaprijke moesten verhuizen, zocht en vond het gemeentebestuur de nodige ruimte in het bestaande Administratief Centrum aan het Plein in Kaprijke. 

Verlaagde balie

De wijzigingen starten al aan de voordeur. “De zware en logge ingangsdeur maakte plaats voor een schuifdeur” gaat het duo verder. “Meteen wordt de toegang voor mensen die zich moeten behelpen met een rolstoel een stuk eenvoudiger. Dat concept werd ook doorgetrokken naar de balie die verlaagd werd zodat men ook daar gemakkelijker bij kan. Wie in de wachtzaal plaats neemt, wordt voortaan persoonlijk uitgenodigd bij de ambtenaar die hij of zij moet spreken. Eigenlijk begint het al aan de deurbel waar diverse diensten een eigen oproepsysteem hebben.”

Open gevoel

Het vernieuwde gemeentehuis geeft een open gevoel. “Er werd werk gemaakt van een nieuwe vloer, nieuw meubilair, een vernieuwd ventilatiesysteem en nog tal van andere nieuwigheden. Waar we konden werden oude materialen, zoals de verlichting, opnieuw gebruikt. Voortaan werken we enkel nog op afspraak en kan men digitaal een afspraak met onze diensten maken.”
De toekomst van het voormalige OCMW-pand in Lembeke is nog niet helemaal duidelijk. Burgers die het vernieuwde Administratief Centrum zelf willen gaan bekijken kunnen terecht op donderdag 16 maart tussen 16 uur en 19 uur. Inschrijven voor het bezoek kan via de gemeentelijke website www.kaprijke.be

(LK)