Voorlopig is het nog gissen naar de nieuwe naam van het voormalige OCMW-gebouw (Foto: Emiel Tack)
Lembeke

Naam OCMW-site als nieuw ontmoetingshuis blijft geheim

De naam wordt pas in september bekend gemaakt, maar het voormalige OCMW-gebouw in Lembeke krijg heel binnenkort een nieuwe invulling. “Het pand krijgt een drietal nieuwe functies”, zegt schepen Frederik Versluys.

Sinds de diensten van het OCMW vanuit Lembeke richting Kaprijke verhuisden, was het even zoeken om het gebouw op het Lembeekse dorpsplein een nieuwe invulling te geven. “Na lang overwegen hebben we er een drietal functies aan kunnen geven”, zegt de schepen. “Eerst en vooral verhuizen we de bibliotheek die momenteel aan de Eeklostraat is ondergebracht richting dorp. Verder komt er ruimte voor sociaal-culturele ontmoetingen en geven we schoolkinderen uit de opvang een plek om er hun huiswerk te maken”.

Naam blijft geheim

De naam van het nieuwe complex blijft nog even geheim. “We willen het niet doodgewoon de bibliotheek noemen” zegt Versluys. “Het is meer. Omdat mensen er elkaar kunnen ontmoeten houden we het eerder bij het ontmoetingshuis. De eigenlijke nieuwe naam maken we pas in september bekend. Deze zal de verschillende functies die het gebouw combineert, symboliseren. Leren, Leven, Lezen en Luisteren. Het zal er allemaal in verweven zitten”.

(LK)