De toffe wielertoeristenclub “De Vlaamse Grimpeur”.
Meetjesland

Met de Vlaamse Grimpeur: Fietsreis naar Châtel met Hemelvaart

Bij de toffe wielertoeristenclub “De Vlaamse Grimpeur” kan alles maar moet niets. Geen punten, geen optelling van kilometers, enkel genieten als toeristen op wielen van fietsen binnen & buiten de grenzen. Wekelijks vertrekken zij op woensdagmiddag & zondagvoormiddag vanop de Markt van Eeklo aan “Lotje”. Op zaterdag wordt er na afspraak gefietst.

In het weekend van Hemelvaart organiseren zij terug hun buitenlandse busreis naar de bergen. Een heuse uitdaging voor de geoefende wielertoerist ! Dit jaar van woensdagavond 17 mei t.e.m. zondagmiddag 21 mei naar Châtel, op de grens met Zwitzerland. (https://devlaamsegrimpeur.be/trip-2023/)
Elke dag keuze uit 3 uitdagingen: extreme, strong & light, dus voor elk wat wils.
Op donderdag staat volgende beklimming op ’t programma: Col du Corbier (1.237m) ~ Col de la Joux Verte (1.760m) ~ Station d’Avoriaz (1.800m) ~ Col du Grand Taillet (1.569m). Vrijdag wordt onze koninginnenrit met o.a. volgende beklimmingen: Col du Corbier (1.237m) ~ Col des Gets (1.172m) ~ Cascade du Rouget (973m) ~ Col de Joux Plane (1.691m) en de bekendste door Tour de France: Col du Ranfolly (1.658m).
Zaterdag sluiten wij af met Col du Grand Taillet (1.569m) ~ fietsen langs de oever van Lac Léman (meer van Genève) ~ Pas de Morgins (1.371m ) ~ Col de Bassachaux (1.778m) was vorig jaar een slotklim uit de Tour de France.
Er wordt gefietst op eigen tempo en er zijn bevoorradingen voorzien door onze serviceploeg. Wie inschrijft vóór 4 maart krijgt ook nog een gratis wielertrui. Op 4 maart houden wij onze “reünie en infoavond” voor onze leden & deelnemers aan onze trip.
Frank Hoste challenge
Ook organiseren wij dit jaar de FRANK HOSTE CHALLENGE op zaterdag 6 mei, een toertocht naar Nokere & Oudenaarde. Op zaterdag 23 september organiseert De Vlaamse Grimpeur terug de Roger De Vlaeminck Classic: de “Milan-San-Eeklo”. Ook een toertocht voor alle wielertoeristen & sportieve fietsers. En af en toe een zondagmorgenrit SPECIAAL, een familiefietstocht met onze leden en dit jaar zetten wij als club, samen met De Belgische Medische Wielerkring, terug onze schouders onder de organisatie van de LRC-cross welke plaats vindt op zaterdag 17 december.
De Vlaamse Grimpeur draagt ook een warm hart toe aan “Kom Op Tegen Kanker”. Wij steunen waar kan. Wil je meer weten over onze club? Kijk vlug naar onze website: https://devlaamsegrimpeur.be/
(PDB)