Luc De Visscher verlaat ’t Gaaiperken op 30 juni (Foto: Emiel Tack)
Lembeke

Gemeente denkt na over uitbating ‘t Gaaiperken

Eind juni verloopt de concessie van de sporthalcafetaria ’t Gaaiperken in Lembeke. Uitbater Luc De Visscher gaat met pensioen.

Voor de gemeente Lembeke meteen het teken om aan een nieuwe toekomst voor de cafetaria te gaan denken. “We geven onze burgers de kans om mee te denken” zegt bevoegd schepen Yves De Baets.
De huidige concessiehouder van de cafetaria in Lembeke, Luc De Visscher (foto), gaat eind juni op welverdiend pensioen. “Al sinds 2004 heeft Luc de cafetaria draaiende gehouden” weet De Baets. “We wensen Luc dan ook een welverdiende rust toe. Nu rijst de vraag: wat gaan we doen met de cafetaria? Gaan we op zoek naar een nieuwe uitbater? Krijgen sportclubs de kans om zelf de cafetaria uit te baten? Vind je een cafetaria niet meer van deze tijd en zie je meer heil in een selfservicebar met automaten? Of is er een compleet andere toekomst voor de cafetaria weggelegd?”
Het gemeentebestuur gaat op dus zoek naar een nieuwe toekomst voor de cafetaria en wil graag de mening van haar inwoners horen. “Je mag zo breed mogelijk denken” besluit De Baets. “Geen voorstel is te gek. Kruip in de spreekwoordelijke pen en laat het ons weten” In de loop van april 2023 wordt een brainstormsessie georganiseerd voor geïnteresseerde (sport/cultuur/jeugd/andere) verenigingen of personen in samenwerking met de sportraad.
(LK)