(Foto: Emiel Tack)
Maldegem Sint-Laureins

Survivalrun op het scherp van de snee

De organisatoren van de Survivalrun Meetjesland staan weer op scherp. Zondag, 20 november vanaf 10 uur staat de 29ste  editie van een loodzware sportmiddag op het programma. Traditiegetrouw geeft Roger De Vlaeminck het startschot.

“Survivalrun is een avontuurlijke buitensport waarbij atleten een uitgelint parcours door velden, bossen en grachten afleggen, terwijl ze tussendoor een hele rits hindernissen moeten overwinnen” licht Carlos Bonamie, voorzitter van de vzw Survivalrun Meetjesland, het gebeuren van volgende zondag toe.
“Het zijn vooral touwhindernissen die de sporters op hun weg tegenkomen. Maar ook andere proeven zoals boomstamlopen en –hakken, boogschieten en kajakken komen aan bod. De lengte van een survivalrun varieert, afhankelijk van de reeks, tussen de 7 en 25 kilometer.’

Celiebrug

De wedstrijd om en rond de Sentse Celiebrug is jaarlijks niet enkel een sportstuk van formaat, ook als toeschouwer kom je er best aan je trekken. “Het begon allemaal heel toevallig” herinnert Bonamie zich.
“We waren met een groep vrienden op vakantie in het Nederlandse Friesland toen we een er een touwenparcours tegenkwamen. Een groep sporters was er aan het trainen. We vroegen of wij dat ook eens mochten proberen en even later hingen we zelf in de trouwen. In 1994 organiseerden we onze eerste eigen Survivalrun. Heel kleinschalig, maar ondertussen is alles uitgegroeid tot een stevig sportstuk waarbij Belgische titels kunnen worden verdiend.”
Het sportieve feest beging zondag om 10 uur met de Kidsrun. Daarna volgen de wedstrijden elkaar in sneltreinvaart op. De organisatoren verwachten niet enkel 600 deelnemers, zij mikken eveneens op ruim vijfhonderd kijklustigen. Het spektakel is gratis toegankelijk voor het publiek en vindt plaats in de feesttent op Moerhuize op de grens tussen Sint-Laureins en Adegem.

(LK)