Meetjesland

FC Eeklo niet in eindronde, SVK Maldegem wél !

Het nieuws sloeg vorige week in als een bom: niet KFC Eeklo maar SVK Maldegem mag de eindronde spelen in tweede provinciale om een bijkomende stijger aan te duiden.

Een beslissing van voetbal Vlaanderen die SVK Maldegem in beroep gelijk gaf in een procedure dat KFC Eeklo een speler (Nick Heyman) zou hebben opgesteld die niet speelgerechtigd was. Voorzitter Jan Wulfaert meldde intussen dat KFC Eeklo niet in beroep gaat tegen deze beslissing omdat dit financieel een te hoge tol eist. Daardoor verliest de Fécé drie punten en zijn vijfde plaats, goed voor een eindrondeticket, aan Maldegem.
De onderlinge verhoudingen tussen de Maldegemse en Eeklose voetbalploeg, twee rivalen van oudsher, worden op die manier niet noodzakelijk sportief op scherp gezet.

Torenhoge juridische kost

Jan Wulfaert (ontgoocheld): “ Het begon allemaal met de kwetsuur van Mathieu Boelens op het terrein van SVK Maldegem. Hij werd vervangen door Nick Heyman, die laatst aangesloten was bij FC Lembeke. Er werd vooraf afgetoetst bij Voetbal Vlaanderen of deze speler speelgerechtigd was en we kregen hierop een bevestigend antwoord. Er volgde niettemin een klacht bij Voetbal Vlaanderen en de eerste procedure konden we succesvol weerleggen. Hierop ging SVK Maldegem in beroep en haalde dus zijn gelijk. We hebben nog de allerlaatste optie overwogen, een beroep bij het BAS (Belgisch Arbitrage hof voor de Sport), maar al snel bleek dat hier torenhoge procedure- en juridische kosten aan verbonden zijn die wij als provinciale club niet verantwoord vinden om te betalen. Als we dit meedeelden aan de fanion boden zij zelfs aan om financieel bij te springen in de kosten van de procedure, wat ik vriendelijk weigerde. Bij KFC Eeklo staan we ervoor onze financiële middelen te gebruiken voor onze club en niet ten koste van onze club. Wij stellen liever onze financiële middelen ter beschikking van de talloze jeugdspelers, die zich elke week kunnen uitleven op onze terreinen, naar de ondersteuning van de G-ploeg maar ook naar onze trouwe supporters die elke week paraat staan. Een gezond clubbeheer staat meer dan ooit centraal bij onze club.” 

Ambitie

Het voorval lijkt al wat vergeten als we de voorzitter vol ambitie al naar volgend seizoen horen kijken.
“Ons doel voor dit seizoen, KFC Eeklo uit het slop halen, terug leven inblazen en meedraaien aan de top in de competitie, is volledig geslaagd”, legt hij uit. “Onze ambitie voor volgend seizoen is dan ook duidelijk: we willen hoe dan ook overgaan naar eerste provinciale na het behalen van de kampioenstitel”, aldus een strijdvaardige Jan Wulfaert. “Alles staat hiervoor al op punt, ook diverse spelers-aankopen.”

BBQ als beloning

Wulfaert: “Wij willen graag iedereen bedanken voor dit prachtige seizoen en we nodigen graag alle supporters uit om nu woensdag 8/05 om 18:30 naar de Zandvleuge te komen voor een BBQ aan de democratische prijs van 20 euro. Hiermee kunnen we samen met de supporters en spelers het mooie seizoen afsluiten.”

Ives Boone