Hoofdartikel Meetjesland

Succesvolle Hockey Club Meetjesland viert 10-jarig bestaan 

Hockey Club Meetjesland (MHC) blaast dit jaar tien kaarsjes uit. In die tien jaar is MHC uitgegroeid tot een sportieve en gezellige club met op vandaag ongeveer 350 leden uit alle hoeken van de regio, waaronder 300 spelende leden.

Daarvan zijn er ongeveer 210 jeugdleden, verdeeld over 17 competitieploegen (U7 – U19) en één recreatieve groep van -6-jarigen. Iets meer dan de helft van de jeugdleden zijn meisjes. Bij de volwassenen twee damesploegen, een herenploeg en een recreatieve groep ( “Trimmers”).
Volgende week zaterdag 24 februari wordt in stijl gefeest worden op deze tiende clubverjaardag met een galabal in Huyze De Baere (Maldegem). 

Voorgeschiedenis

in januari 2014 zag onder impuls van Mathieu Verly, zelf hockeyspeler en stichtend voorzitter, Hockey Club Meetjesland het licht, aanvankelijk op het domein Ithaka in de Eeklose Zandstraat waar enkele oude tennisvelden werden omgevormd tot een klein kunstgrasveld. In september 2014 werd voor het eerst deelgenomen aan de competitie, met drie ploegjes. Een volwaardig kunstgrasveld zou snel broodnodig blijken voor de vrij vlug in sneltreinvaart groeiende club.
In 2016 behaalde de Belgische Hockeyploeg Red Lions een zilveren medaille op de Spelen in Rio. Plots was er nooit geziene persaandacht en de ledenaantallen bij de clubs explodeerden. Het aantal hockeyers in ons land steeg van 15.000 naar 59.000 op vandaag, en het aantal clubs van 60 naar 103. 

Meesurfen op succes

Om op die succesvolle golf te kunnen meesurfen was een volwaardig hockeyveld voor MHC gewoonweg een noodzaak geworden. Omdat dat geen kleine investering is werd bij de Stad Eeklo aangeklopt. In mei 2019 was het zover: het hockeyveld, dat multifunctioneel is, werd op een mooie lenteavond feestelijk geopend tijdens een memorabel sportfeest. Het hockeyveld in het Sportpark, met zijn centrale ligging, bereikbaarheid en parking, gaf de club snel vleugels.
Maar opnieuw vijf jaar later en intussen zoveel leden méér voelt de club de noodzaak om te kunnen beschikken over een eigen clubhuis met kantine, waar activiteiten en opleidingen kunnen worden georganiseerd, een thuis voor een business club, kortom voor het boosten van het clubgevoel. Daarnaast zijn extra bergruimtes, extra kleedkamers en sanitair een must. Gesprekken met de Eeklose sportdienst zijn lopende en men hoopt op een doorbraak in de volgende legislatuur na de verkiezingen. 

Hockey-familie

Heb je zin om deel uit te maken van deze Meetjeslandse hockey-familie? Hou je van een fijne ploegsport waarbij je veel loopt en tegelijk je technisch vernuft loslaat op een kleine bal, samen met ploeggenoten, in de buitenlucht? Zoek je een sport waar zowel jij, je broer, je zus en je papa en mama samen kunnen instappen als een heuse familiesport? Wel, dan mag je altijd eens proberen. Een gratis proefles is mogelijk tijdens de maand maart, april, mei en juni, en vanaf september. Daarnaast organiseert de club ook een paasstage (8-11 april) en een zomerstage voor beginners (1-4 juli).
Meer info op de website www.hockeymeetjesland.be, of via e-mail naar info@hockeymeetjesland.be. Er is ook een Instagram- en een Facebookpagina waarop je de activiteiten van de club kan volgen. Kinderen (en volwassenen) zijn welkom vanaf het geboortejaar 2019.

(PDB)