Sint-Laureins

Sentse kinderen hangen hun tuutjes in de boom

Vanaf 16 mei aanstaande kunnen kinderen uit groot Sint-Laureins hun tuutje of fopspeen in de tuutjesboom hangen aan het woonzorgcentrum Hof van Sente in Sint-Laureins. In december komt Sinterklaas dan alle opgehangen tuutjes ophalen en neemt hij ze mee naar Spanje.

“De boom is er speciaal voor onze jongste helden”, zeggen de schepenen Claudine Bonamie en Tom Lacres . “Tuutjes zijn ideaal om de kleinsten onder ons te troosten en een beetje vertrouwen te geven. Elke ouder kent het troostende effect ervan. Maar ze houden ook gevaren in. Het langdurig gebruik van fopspenen kan ook nadelen met zich meebrengen. Denken we maar aan het beïnvloeden van de tandgroei en de taalontwikkeling. Het is daarom heel belangrijk dat jonge kinderen op het juiste moment afscheid nemen van hun tuutje.”
 “Vanaf 16 mei aanstaande kunnen kids hier hun tuutje komen ophangen” zegt het duo. “Kinderen wiens ouders bovendien een leuke foto op de sociale media van de gemeente posten ( via #instasintlaureins of @gemeentesintlaureins ) kunnen in het Huis van het Kind een geschenkje ophalen.

(LK)