Sint-Laureins

Grenstriatlon op Pinksterzondag

De Grens Triatlon 2023 veilig organiseren is onmogelijk zonder dat er her en der wat verkeershinder wordt veroorzaakt. In overleg met de politiezone Meetjesland werd gezocht naar mogelijkheden om die hinder tot het minimum te beperken tussen 10u en 18u00.

Het minste hinder van de triatlon ondervindt u door de wedstrijd live te volgen in het Triatlondorp aan het Godshuis. Kom de ruim 500 deelnemers, waarvan één derde uit de Meetjeslandse regio afkomstig is, zelf aanmoedigen langs het parcours of aan de aankomst. U bezorgt er hen en uzelf een onvergetelijke dag mee. Wist je dat de eerste inwoner uit St-Laureins  (man en vrouw) in de recreatieve sprinttriatlon een gratis etentje voor 2 personen in restaurant De Roste Muis kan winnen?  Steven Haverbeke, de Sentse winnaar van de vorige editie van de triatlon, daagt alle Sentenaars uit. Op het eventterrein is een uitgebreide catering en kinderanimatie aanwezig. Iedereen is welkom.

Parcours

Het zwemtraject gaat door in het Leopoldskanaal ter hoogte van Moershoofdebrug. Ter hoogte van Moershoofdebrug bevindt zich de eerste wisselzone, waar de deelnemers na het zwemonderdeel hun fiets en helm nemen.
Het fietsparcours trekt richting het krekengebied en de Nederlandse grens (Kantijne – Langeweg – Oostweg (Nl) – Kerkweg (Nl) – Vuilpanstraat (Nl) – Brieversweg (Nl) – Moershoofde). Na 1 of 3 fietsronden draaien de atleten terug richting Moershoofdeweg en Rommelsweg om zo naar de tweede wisselzone ter hoogte van de sporthal te wisselen.

Het looptraject van 2.5 km loopt via de Dorpsstraat (vanaf Antonia Van Dammeplein thv. gemeentehuis) tot Moershoofdebrug – Moershoofdeweg – Rommelsweg – Smissestraat – naar de finishzone.

Meer info kan je terugvinden op https://www.smo-triatlonteam.be/grenstriatlon.html