Adegem

Canticorum zingt 24 x Will Tura

Op zondag 5 maart en dinsdag 7 maart organiseert het Gemengd Koor Canticorum uit Adegem o.l.v. Jan Wauters in CC Den Hoogen Pad drie huldeconcerten ter ere van Will Tura.

Naast het 50-koppig koor begeleiden diverse muzikanten met een combo het koor, maar ook de tienjarige Warre Cuynen, die zangles volgt aan de muziekacademie van Eeklo.
Canticorum brengt 24 bekende songs uit het repertoire van Will Tura.
Het concert geniet grote bijval en is op zondagnamiddag 5 maart al volledig uitverkocht, Voor het optreden op zondagavond (20 uur) en de extra voorstelling op dinsdagavond (20 uur) zijn er nog plaatsen beschikbaar.
Prijs per ticket is 16 € in voorverkoop, 20 € aan de kassa. Alle plaatsen zijn genummerd.
Will Tura himself liet al telefonisch weten dat hij super enthousiast is over dit initiatief.

Foto’s met Will Tura
Een tweede luik van dit origineel project behelst een fototentoonstelling. Daarvoor zijn de inrichters nog op zoek naar foto’s van personen uit het Meetjesland die samen met Will Tura op de foto staan. Te bezorgen bij de dirigent Jan Wauters op 0484/95 43 44 of via email jan.wauters@telenet.be, waar ook de kaarten in voorverkoop verkrijgbaar zijn.
De tentoonstelling met alle foto’s is te bezoeken in de inkomhal van Den Hoogen Pad zowel op zondag 5 maart als op dinsdag 7 maart.

Modern koor
Canticorum groeide uit van louter kerkkoor tot een koor dat nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat. Dit onder de stuwende impuls van dirigent Jan Wauters en een sterke bestuursploeg. Een beklijvend optreden ‘Eindelijk vrij?’ rond de herdenking van de slavernij in de VS van Amerika zorgde in 2015-2016 voor drie uitverkochte zalen in CC Den Hoogen Pad. En in 2018-2019 verzorgden zij twee verrassende optredens met Guido Belcanto.Het ledenaantal groeide de laatste tien jaar gestaag. Corona legde het koorleven anderhalf jaar stil. Tijdens de zomer van 2021 is de koorwerking heropgestart. Momenteel zijn er 53 zangers, waarvan 50 op het podium zullen staan tijdens de Turaconcerten.
(PDB)