De 10-jarige Warre Cuynen (vooraan) werd achteraf door Will himself nog een grote toekomst voorspeld. (Foto Bert Ruysseveldt.)
Adegem Hoofdartikel

Onaangekondigde Will Tura kwam meezingen…

De 3 huldeconcerten van het Adegemse gemengd koor Canticorum met 24 liedjes uit het repertorium van Will Tura hebben meer dan 1.100 aanwezigen gelokt. Tijdens het laatste optreden kwam Will Tura zélf plotseling en onaangekondigd langs…en zorgde voor een onuitgegeven stunt. 

Het opzet bestond uit twee luiken: er waren de drie optredens en er was de tentoonstelling met foto’s van Meetjeslanders naast Will Tura. Maandenlang werd er geoefend.
Vorig weekend was het dan eindelijk zover. De twee concerten van zondag 5 maart en dinsdag 7 maart waren omzeggens uitverkocht (na ook een steuntje in Taptoe). De reacties na afloop waren unaniem lovend. Het koor zong telkens 24 gekende liedjes van Will Tura, geflankeerd door twee solozangers en een combo van beroepsmuzikanten. Op een scherm verschenen de teksten van de liederen en het publiek zong bij wijlen uitzinnig mee.
Dirigent Jan Wauters had al vroeger eens gepolst of Will zelf niet eens kon langskomen, maar de vedette gaf niet direct blijk van tijd te hebben. Daags voor het laatste optreden kreeg Wauters echter een hint via Tura’s management dat zijn komst erin zat, maar dat dit tot het laatste moment geheim moest blijven. Will (82) kwam met chauffeur een paar minuten vóór 20 u op de parking van CC Den Hoogen Pad aan en werd een paar minuten later door dirigent Jan binnengeleid op het podium waar een ereplaats voor hem was voorbehouden. Complete verslagenheid alom bij de 50 koorleden, de begeleidende combo, technici en voltallig publiek! Will hield een korte verwelkomingsspeech voor de aanwezigen en genoot het hele optreden lang met volle teugen van  het mooi eerbetoon dat hem te beurt viel.
Maar nog was de verrassing niet compleet.
Bij het laatste bisnummer “Mooi, ’t leven is mooi” stond Will Tura recht en zong zijn eigen hit met het koor mee ! Een mooie onverwachte apotheose en een hoogdag voor koorzangers en dirigent om nooit te vergeten.

Piet De Baets