Foto: Patrick Peirens aan de slag met een gemotiveerde groep jeugdspelers en coaches
Meetjesland

Vijf Meetjeslandse volleybalploegen slaan de handen in elkaar

Niet minder dan vijf Meetjeslandse volleybalclubs–Assnee Assenede, Argos Waarschoot, Dynamo Zovoc Lievegem, Jevo Maldegem en SKW Krekenland, Sint-Laureins, Kaprijke, Watervliet–slaan de handen in elkaar en zetten een masterclass volleybal op poten voor spelers en trainers.
Rekruteren van nieuwe spelers wordt steeds moeilijker door een groeiend sportaanbod in de verschillend gemeenten. “Vooral jongens vinden amper nog de weg naar het volleybalveld” zegt Veronique Norga van SKW Krekenland. Met vijf clubs op amper 20 kilometer van elkaar wordt het lastig om je als club kwalitatief en financieel te handhaven. Gekwalificeerde trainers aantrekken is elk jaar opnieuw een opgave. Samenwerken wordt dan ook onvermijdelijk.”
Masterclasstrainingen
“Onze denkoefening resulteerde eerder al in een eerste van zes masterclasstrainingen, die afwisselend in Den Boer in Zomergem en in Meos Maldegem worden georganiseerd.”
Om hun doel te bereiken trokken de clubs met Patrick Peirens een gekwalificeerde externe trainer aan die onder de vleugels van Knack Roeselare deze zes trainingen leidt. “Eénenvijftig spelers en hun respectievelijke trainers werden en worden ondergedompeld in een volleybaltechnisch onderdeel” klinkt het nog. “De spelers krijgen voor hun inzet een gratis toegangskaart aangeboden voor een thuiswedstrijd van Knack Roeselare.”
Naast deze masterclass , start binnenkort een initiatorcursus onder leiding van VTS in Meos Maldegem, waar men wil inzetten op gediplomeerde trainers. (LK)