Marie Van de Velde ( meisje in blauwe uitrusting) in actie tijdens haar competitie. (Foto: Sus Sips)
Bassevelde

Ook vrouwenvoetbal aan de aftrap

Bassevelde is al jaren bekend voor hoogstaand internationaal jeugdvoetbal. Voor de zevenentwintigste keer zakt de top van het Europese voetbal af naar de Beekstraat in Bassevelde. Het laatste weekend mei van dit jaar is het niet anders. Manchester City, hun stadgenoot Manchester United, Real Madrid en Borrusia Dortmund fungeren als reekshoofd op het toernooi. Alweer kleuren 16 schitterende ploegen de deelnemerslijst. Enkel het ontbreken van de Schotten van Celtic Glasgow, lijkt na het vertrek van voormalig tornooidirecteur John De Pauw, een smet op het blazoen.

Meisjes aan de macht
Anderzijds pakt de organisatie uit met tal van nieuwwigheden. “We gaan voor meer beleving op en rond het terrein. De VIP-tent krijgt een prominentere plek op het terrein en geeft voortaan rechtstreeks uitzicht op het hoofdveld”, klinkt het. Toch komt de grootste vernieuwing er met een nagelnieuwe organisatie: een tornooi voor U14-meisjesploegen in de U14 Sparks Cup. Een nagelnieuwe tornooi waarbij meteen de top van het Belgische vrouwenvoetbal aan de aftrap staat.

Dit eerste tornooi zal zes ploegen tellen en start op vrijdagavond, de finalewedstrijden worden op zondag voor de finalewedstrijden van de U13Cup afgewerkt. Voor de eerste editie gaan de organisatoren vooral voor ploegen uit de Women’s Super League, en dus van eigen bodem.

Een van de meisjes is de 14-jarige Asseneedse Marie Van de Velde, speelster bij KAA Gent, “Ik ben heel blij dat we zo’n mooi tornooi in onze eigen gemeente mogen spelen”, vertelde Marie tijdens de loting. “Zelf voetbalde ik ooit in Assenede, maar sinds enkele jaren ben ik actief bij KAA Gent Ladies. Ik vind het heel tof of hier tegen Standard en Anderlecht te mogen voetballen”.

De U14 Sparks Cup start op vrijdagavond 24 mei om 18.30 uur. De finales zijn gepland op zondag 16.20 uur vlak voor de grote finale van de U13Cup. Alle speelroosters vind je op www.U13Cup.be (LK)