Eeklo Hoofdartikel

Nu vrijdag aanstaande in Eeklo: Absolute biljarthoogdagmet Ceulemans en Dielis !

Een vijftal jaar geleden werd voor een topwedstrijd ‘drieband’ tussen Raymond Ceulemans en Ludo Dielis in het Antwerps Hiltonhotel hoog inkomgeld gevraagd voor wat als mogelijk één van de laatste kampen tussen deze twee wereldvedetten in de biljartwereld werd aangekondigd. Pers, TV en Vips verdrongen zich voor een plaatsje.

Door een toeval kunnen biljartsupporters diezelfde wedstrijd in Eeklo nu gratis bijwonen op vrijdagavond 20 oktober in het lokaal van de Eeklose Biljartclub, zaal Montana, Markt 6. Met aanvang om 19u30 is deze zaal plots het schouwtoneel van een historisch, zeg maar nostalgisch biljartgebeuren.
Met 35 wereldtitels , 48 Europese titels en 61 Belgische titels is Raymond Ceulemans (86) de méést gelauwerde biljarter uit de internationale biljartgeschiedenis.
Het palmares van generatiegenoot Ludo Dielis (78) werd hierdoor logischerwijze een beetje geremd, maar met 9 wereldtitels, 23 Europese titels en 37 Belgische titels is Ludo sowieso een bijna even grote gigant in het internationaal biljartwereldje.
Hun beider hoge leeftijd indachtig kan dat in de Meetjeslandse hoofdstad wellicht hun laatste biljartverschijning worden.