Eeklo

Huyse Nestelt: troost- en hoopplek voor kankerpatiënten

Zaterdag 19 oktober is het de Dag tegen Kanker. Op deze dag steken we mensen en hun naasten een hart onder de riem. Want kanker draag je niet alleen. Net als het gele lintje.

Huyse Nestelt is een Inloophuis te Eeklo, Roze 150, een project in samenwerking met Kom op tegen Kanker dat dagelijks zijn steentje bijdraagt voor kankerpatiënten en hun familie.

Het huis biedt mensen – met en na kanker – informatie, een luisterend oor en lotgenotencontact. Men kan er terecht voor ondersteuning buiten het ziekenhuis, alsook voor ontspanning of een creatieve activiteit. Ook familieleden, mantelzorgers en kinderen zijn welkom in de werking, want zij hebben immers ook nood aan ondersteuning.

Troost- en hoopplek

Kom gerust eens langs op de wekelijkse koffiebabbel, een activiteit (koken, wandelen,…) of een creatief moment (schilderen, kleien, breien…). Of wil je liever deelnemen aan de wellness, dan kan je een afspraak inboeken voor een zorgmassage, gelaatsverzorging of een reiki sessie. Er is ook een rolstoel-toegankelijke beleeftuin, die verbonden is aan het huis met een troost- en hoopplek en een amfitheater. Extra plekjes dus waar men tot rust kan komen en één kan zijn met zichzelf en de natuur. 

Het huis werkt samen met tientallen vrijwilligers. Men is ook nog op zoek naar vrijwilligers. Wie zich geroepen voelt, mag gerust een mailtje sturen naar: info@vzwhuysenestelt.be

Huyse Nestelt is alle dagen open, behalve op woensdag. 

Voor meer info kan je terecht op www.vzwhuysenestelt.be of bij de coördinatoren:

 0470 11 35 52 – Kathleen Wittouck (ma-di) – kathleen@vzwhuysenestelt.be

 0470 10 54 37 – Joke Almekinders (do-vrij) – joke@vzwhuysenestelt.be