Nederland

Nieuws uit vogeltjesland.

Vogelvereniging “Vogelvreugd ‘79” hield half oktober 2023 voor de 43e keer een vogeltentoonstelling. Het evenement vond plaats in het Jeugdgebouw te IJzendijke en is de enige nog overgebleven vogelshow in West-Zeeuws-Vlaanderen.

40 inzenders hadden in totaal 471 vogels ingeschreven. Ten opzichte van 2022 minder vogels, maar meer inzenders. Gespecialiseerde keurmeesters bekroonden de vogel van Marnix Blomme met de hoogste (eerste) plaats.
Tijdens deze vogeltentoonstelling hield “Vogelvereniging De Edelzanger” uit Aardenburg haar clubkampioenschap. Hiervoor werd het klassement opgemaakt na optelling van de 3 hoogst scorende vogels. De uitslag: 1. Jean-Pierre Lamote, Sijsele. 2. Clement Bonte, Aardenburg. 3. Paul van Vooren, Aardenburg. 4. Miranda Bonte 5. Rini Boidin, Aardenburg. De verschillen tussen de deelnemers onderling waren zeer klein. Het Bondskruis, wat toegekend wordt aan de hoogst scorende “eigen kweek vogel”, was voor een roodsnavel spitsstaartamadine van fokker Clement Bonte (Aardenburg). Deze vogel pakte eveneens de wisselbeker voor zijn baasje mee. Omdat het voor het derde jaar op rij was dat Clement Bonte de wisselbeker mee naar huis mocht nemen, mag hij deze nu definitief behouden. 

(D.E.)