Foto: Ludo Goossens
Meetjesland

Bloesemfietstocht langs Meetjeslandse boomgaarden

Op zondag 14 april sluit Natuurpunt de lentevakantie af met 2 bloesemfietstochten door het Meetjesland. Op verschillende plaatsen langs de routes ontdek je bloeiende boomgaarden. Op elke route zijn enkele stopplaatsen waar je kennismaakt met de biodiversiteit van boomgaarden en hooilanden, waar je kan ruiken aan de bloesems of luisteren naar het gonzen van insecten die voor de bestuiving zorgen. Stel je boomgaardvragen aan de infostand of rust gewoon even uit bij een drankje.

Fietsroutes

Kies een fietsroute en fiets een lus van 43 kilometer op je eigen tempo, met je familie of vrienden. De zuidelijke fietslus brengt je in de omgeving van Aalter, Lievegem en het Drongengoed. Op de noordelijke lus fiets je in de omgeving van Eeklo en Maldegem. De routes volgen grotendeels het fietsnetwerk en zijn dus gemakkelijk te volgen. Waar ze afwijken, staat bewegwijzering.
Starten kan tussen 13 en 16 uur op de parking van Het Leen, in ecotuin De Vrede (Bellemstraat 121 in Aalter) of op de Drongengoedhoeve (parkeren doe je op de randparkings rond het Drongengoed). De infopunten onderweg zijn open tot 18 uur. Inschrijven kan ter plaatse aan de inschrijvingsstand, waar je het routeplannetje en een fietssticker krijgt met de knooppunten op. Via een QR-code kan je het gpx-bestand met de route opladen in je smartphone of fietscomputer. Deelnemen kost 2 euro, betalen doe je cash. De meest actuele informatie vind je op www.NPMeetjesland.be/bloesemfietstocht of contacteer Natuurpunt & Partners Meetjesland op 09 377 93 00. (PDB)