Beeld ter illustratie - Image by chandlervid85 on Freepik
Kaprijke Lembeke Sint-Laureins Watervliet

Directrice kleuterschool gaat dringend voor eigen crèche

Kleuterschool De Kangoeroe wil een bijgebouw bouwen voor een crèche. Met deze boodschap op een eigen steunpagina op internet legt Kelly Callewaert de vinger op de wonde. “Crèches zijn zeldzaam, zeker in onze gemeente”, zegt ze.

Bij de pakken blijven zitten is geen optie voor Kelly Callewaert. De directrice van kleuterschol de Kangoeroe gaat zelf op zoek naar 200.000 euro voor de realisatie van twee lokalen waar ze een eigen crèche in kan opstarten. “We hebben nog een lange weg te gaan, maar de noodzaak is heel groot”, zegt de directrice. “In Watervliet hebben we maar één opvangmoeder”, vertelt de directrice. “Helaas zijn de opvangmogelijkheden er niet onbeperkt. Heel wat jonge ouders moeten voor hun kinderen noodgedwongen opvang zoeken buiten Watervliet. Een situatie die ook voor het voortbestaan van onze school niet ideaal is.”

Noodwoning

Om het tij te keren ging Callewaert reeds op zoek naar alternatieven. Eerder stelde ze voor om de ongebruikte noodwoning onder het voormalige Watervlietse gemeentehuis om te bouwen tot crèche. Overleg me het gemeentebestuur leerde echter dat dit, om onder andere veiligheidsredenen, geen haalbare kaart was. De school diende reeds in 2011, bij de subsidiërende overheden, een bouwdossier in voor de renovatie van de school. “Voorlopig hebben we hierover nog geen nieuws ontvangen”, zegt de directrice.

Sponsors gezocht

“Zoiets kan jaren duren. Daarom gaan we nu zelf op zoek naar centjes. Ik ging al eens kijken in een school in Knesselare, waar ze ook een crèche binnen de schoolmuren hebben georganiseerd. Een leegstaand klaslokaal bracht er soelaas. Hier hebben we deze mogelijkheid niet. Daarom willen we zelf twee lokaaltjes bouwen. Met een leef- en een slaapruimte hebben we reeds genoeg”.
Om haar doel te bereiken startte Callewaert een geldinzameling op. “Eigenlijk gaan we op zoek naar bedrijven of organisaties die samen met ons de plannen willen helpen realiseren” besluit de directrice. Steunen kan via https://steunactie.be/actie/creche-bouwen/-26757

(LK)