Maldegem

Tentoonstelling Tropic of Monkey – Sibran Sampers

Van zaterdag 22 april tot en met maandag 15 mei 2023 kan je in het Sint-Annakasteel terecht voor de tentoonstelling ‘Tropic of Monkey’ van Sibran Sampers.

Sibran Sampers werd de eerste laureaat van de Prijs van de MAKERS 2022. In de tentoonstelling ‘Tropic of Monkey’ stelt hij zijn nieuw werk aan ons voor. Schipperend tussen grafiek, teken- en installatiekunst zoekt hij naar een beeldtaal die herkomst en toekomst met elkaar verbinden. Zoals de titel vermeldt, komt het motief van de aap regelmatig terug in de tentoonstelling. Sampers plukte het dier uit de werken van Bruegel en tijdgenoten om het een onderkomen te geven in het hier en nu. De aap, net als vele andere objecten en figuren in de tentoonstelling, zijn (nog) niet helemaal op hun uiteindelijke bestemming. En zullen ze dat ooit wel zijn?

Op vrijdag 21 april om 20 uur opent de tentoonstelling. Iedereen is welkom! Van zaterdag 22 april t.e.m. maandag 15 mei kan je de tentoonstelling elke zaterdag, zondag en maandag vrij bezoeken. Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Op maandag van 10.00 tot 12.00 uur in het Sint-Annakasteel, Westeindestraat 1, Maldegem

(PDB)