Lievegem

Schilder Jean-Pierre Sciffer stelt eigen werk tentoon.

Werk van de schilder Jean-Pierre Sciffer zal terug te zien zijn met de Paasdagen in het cultureel Centrum van Waarschoot. Deze tentoonstelling had reeds een jaar vroeger moeten plaats vinden, maar wegens corona was dit niet mogelijk.

De ondertussen 88-jarige schilder laat in deze tentoonstelling wel een heel bijzondere kant van zijn kunstenaarschap zien: een reeks van 100 mini-olieverfschilderijtjes  met als thema “natuur”: vogels, insecten, vlinders, bloemen en bomen. Vier eerdere (en succesvolle) tentoonstellingen van Jean-Pierre Sciffer in het Cultureel centrum van Waarschoot hadden allemaal de natuur als rode draad. Dat de schilder nu reeds voor de 5de keer in Waarschoot tentoonstelt is wel uniek, niemand heeft hem dit voorgedaan.
Schilderen is zijn passie, maar toch zal dit volgens deze begaafde artiest zijn laatste tentoonstelling zijn, wegens zijn hoge leeftijd.  Het voorbereiden en uitwerken van een tentoonstelling wordt te zwaar en te stresserend.
De tentoonstelling is gratis te bezoeken op Paaszondag 9 april en op Paasmaandag 10 april telkens van 10 tot 12u en van 14 tot 17u in het Cultureel Centrum , Nieuwstraat 8, Waarschoot.

(PDB)