Schepen Tom Lacres: “We breiden de opvangmogelijkheden met halve dagen uit” (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

In dagverzorgingscentrum ook halve dagen terecht

Voortaan kunnen mensen die zorgbehoevend zijn en thuis wonen ook voor halve dagen terecht in het centrum voor dagverzorging aan de Rommelsweg in Sint-Laureins. “Hiermee breiden we onze aanbod een stukje uit” zegt Schepen van Seniorenbeleid Tom Lacres.

Mensen die nog thuis wonen, maar een zorgbehoefte heeft of ondersteuning nodig hebben, kunnen al een poosje terecht in het dagverzorgingscentrum van Sint-Laureins.
“Het is de bedoeling om de mantelzorger te ontlasten of te ondersteunen en zo het sociaal isolement tegen te gaan”, zegt de schepen. “Voortaan kan men halve dagen gebruik maken van ons centrum.”
Verpleeg- of zorgkundigen en een ergotherapeute helpen bij de opvang. Gebruikers kunnen er zelfs genieten van een ontspannend bad dat aangepast is aan personen met mobiliteitsproblemen. “We bieden ook vervoer aan van en naar het centrum, voor wie er niet op eigen houtje geraakt”, klinkt het.
Halve dagen
Het centrum voor dagverzorging is van maandag tot en met vrijdag geopend tussen 8.30 uur en 17 uur. “Voortaan kan je dus ook halve dagen komen”, besluit de schepen. “Gebruikers kiezen dan voor een verblijf van 6 uur met maaltijd of voor een verblijf van 4 uur met of zonder maaltijd.”
Een verblijf van 6 uur kost 20 euro, inclusief maaltijd. Voor vier uur zonder maaltijd betaal je 11 euro, met maaltijd kost een verblijf 18 euro. Info op 09-398.73.69
(LK)