Lembeke

Opnieuw comfortabel fietsen van en naar Eeklo

De aftandse fietspaden in de Eeklostraat behoren tot het verleden. “We willen vandaag met jullie klinken op de prachtige realisatie die er nu ligt”, vertelde burgemeester Pieter Claeys tijdens een korte openingsceremonie. Na bijna een jaar van hinder, ongemak en stof slikken, lijkt de ellende in de Eeklostraat in Lembeke achter de rug.
De straat wordt geflankeerd door twee prachtige fietspaden. Reden genoeg voor burgemeester Pieter Claeys en zijn college om het glas te heffen op de realisatie.
“Dat de fietspaden moesten hersteld worden, was voor iedereen duidelijk”, vertelde Claeys op de openingsreceptie. “Het oude fietspad lag er gevaarlijk bij. Er moest worden ingegrepen.”
Bushalte
Na zowat negen maanden van noeste arbeid is het eindelijk zover. “Het oude fietspad werd herlegd in beton op de bestaande breedte” ging Claeys verder. “De opritten zijn vernieuwd in kasseien al bleek dat niet altijd even gemakkelijk. De verdwenen en zieke bomen werden vervangen door olmen. Een bomensoort die beter geschikt is voor onze regio’s. De meeste bestaande bomen bleven echter behouden wat op termijn gaat zorgen voor een mooie laanstructuur in de straat.”
De gemeente Kaprijke maakte van de gelegenheid gebruik om twee bijkomende bushaltes te installeren ter hoogte van de Windgatstraat. Bij de aanleg van het nieuwe pad werden tal van oude beton- en kasseistroken uitgebroken.
“Mooi meegenomen in de strijd tegen de verharding”, vulde schepen van Openbare werken Hendrik Van de Veere aan. De buurtbewoners van hun kant reageerden tevreden voor ze samen met het college genoten van een hapje en een drankje. Kaprijke raamde de werken op ruim 800.000 euro.
(LK)