Kaprijke

Carpoolparking gesloten en snelheidsbeperking naar Lembeke

Nu de werken aan de fietstunnel onder de Expresweg van start zijn gegaan, neemt de gemeente Kaprijke een aantal bijkomende verkeersmaatregelen. “Noodzakelijke ingrepen om de zaak veilig te houden”, zegt schepen van Openbare Werken Hendrik Van de Veere.

Bijna vijf jaar hebben ze er in Kaprijke op gewacht. Kort na de vorige verkiezingen, in 2018, pakte kersvers burgemeester Pieter Claeys uit met het nieuws dat er een veilige verbinding zou komen over de expresweg op de fietssnelweg tussen Kaprijke en Lembeke. Wat eerst een brug leek te worden werd in de loop der jaren gewijzigd naar een tunnel.
“De werken zijn hele klus die nog al wat invloed zullen hebben op onze lokale mobiliteit”, vertelt schepen Van de Veere. “Zo wordt de fietssnelweg noodgedwongen onderbroken ter hoogte van de Vromboutstraat voor wie vanuit Eeklo komt en aan de Vaartstraat. Fietsers kunnen nog via Vaartstraat naar Lembeke of Eeklo rijden. Veiliger is het uiteraard over de fietsersbrug in het Aalstgoed.”

50 km/uur

Om de veiligheid van de fietser in de Vaartstraat iet of wat te verhogen, wordt een tijdelijke snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingevoerd in de Vaartstraat vanaf de expresweg tot aan restaurant De Pollepel. Om het werfverkeer de vrije loop te laten wordt ook de carpoolparking aan de expresweg in de Vaartstraat afgesloten voor de duur van de werken. Verkeer op de expresweg wordt over één rijbaan gestuurd. Van de Veere voorziet dat de werken zowat een jaar gaan duren.

(LK)