Maldegem

Fiets door de geschiedenis van Maldegem

Maldegem is een mooie, groene gemeente met heel wat gezellige horecagelegenheden én met een rijke geschiedenis. Met de intentie om deze elementen extra in de kijker te zetten, bieden drie nieuwe uitgestippelde fietsroutes een perfecte gelegenheid om de charme van Maldegem op de fiets te ontdekken.

Elke route start aan het Sint-Annazwembad (Gidsenlaan) en is 40 kilometer lang. Mountainbikers of racefietsers kunnen een extra lus maken voor wat meer uitdaging. Onderweg vind je enkele borden waarop je meer informatie vind over het verleden van Maldegem.

Ontdek de drie nieuwe fietsroutes

Switchback Route. Deze fietsroute voert je langs de verdwenen Maldegemse velodroom en het eerste vliegveld van Maldegem. Je fietst langs het voormalig station van Adegem en de statige St. Adrianuskerk. Daarna ontdek je het netwerk van rustige, trage wegen. Onderweg kan je het unieke Canadees-Pools oorlogsmuseum en het Canadian War Cemetery bezoeken. Zowel het museum als de begraafplaats herinneren je aan Operatie Switchback, de bevrijding van de Schelde.

George Reid & Pieter Bladelin. Ontdek de crashsite van George Reid in het landelijke Vossenhol en de historische Pieter Bladelin-site in Middelburg. Geniet van een pauze in één van de gezellige horecagelegenheden in Donk en fiets daarna via trage wegen naar Middelburg. Via een ommetje door het Paddepoelebos keer je terug naar het Sint-Annapark.

Airfield B65. Deze fietstocht leid je via de hertecamp Boschwegel naar de Vossenholse meersen. Fiets door de Burkelse bossen en ontdek de Kleitse parochie met de Cuelenaersmolen en de verhalen van de verdwenen Cackaertmolen. Via de Papinglohoeve bereik je het Drongengoedbos met het kasteel Prinsenveld. Laat je meenemen langs de voormalige rozenvelden van De Coninck-Dervaes, de Kampel en het historische oorlogsvliegveld B65.
Surf naar www.maldegem.be/fiets-door-de-geschiedenis-van-maldegem voor de volledige routebeschrijvingen.

(PDB)