Eeklo Hoofdartikel

Exclusief: K.F.C.Eeklo onthult (eindelijk)belangrijk nieuws

Fécé Eeklo heeft een knap seizoen achter de rug. Een en ander stond volledig in het teken van overgaan naar een hogere afdeling. De volgehouden ambities van voorzitter Wulffaert logen er ook niet om. En bijna was het prijs.

De inspanningen van de voorzitter met het oog op volgend seizoen werden door supporters wel met argusogen gevolgd. Tot nog toe was de voorzitter niet erg open over zijn plannen. Maar nu zet hij alle maskers af en geeft inkijk in zijn strategie door enerzijds de namen van zijn nieuwe aanwinsten vrij te geven, anderzijds eindelijk ook da naam van zijn nieuwe trainer te onthullen.
Neem een forse schep van de spelers van vorig seizoen, voeg daar een stevige brok nieuwkomers bij, haspel het geheel eens flink door elkaar en zie: een sterke roodwitgroene formatie is in aantocht.

Trainer

En de nieuwe trainer is….?
Kurt Mertens ! Een oud-speler bij Eeklo in de jaren 2006-2007. Zijn sportieve prestaties van destijds zijn niet zo bekend, maar het scoutingteam van K.F.C.Eeklo gaf het clubbestuur met deze man voldoende waarborg en groen licht voor een prachtig resultaat de komende jaren. Kurt woont in Landegem en toont volle ambitie om de droom van supporters en bestuur na al die jaren eindelijk waar te maken. Begin de jaren ‘90 speelde Kurt voor KMSK Deinze, later voor KV Kortrijk en voor FC Antwerp in seizoen 2000/2001. Hij heeft ook als aanvaller in de spits op nationaal niveau zijn strepen verdiend.

Spelers

K.F.C.Eeklo heeft, ondanks het gemis van de eindronde, een heel seizoen niet stil gezeten. Integendeel, er was permanent een niet geringe bedrijvigheid achter de schermen, zeker wat de transfers betreft. De spelers die werden binnengerijfd staan borg voor kwaliteit. Ze werden geplukt uit diverse hogere reeksen en ertussen zitten echte toppers. Een voor een gaven ze hun onvoorwaardelijk geloof in de kwaliteiten van de Eeklose ploeg en persoonlijke ambitie voor een kampioenstitel als reden voor hun handtekening onder het transfercontract. Voorzitter Jan Wulffaert en zijn scoutingteam gingen in hun triage niet over één nacht ijs. Maar duidelijke goesting en vertrouwen was aanwezig langs beide kanten.
Hierna de namen van de spelers. Bij de nieuwkomers staat hun vorige ploeg tussen haakjes.
De namen van de absolute toppers, tot nu niet vroeger prijsgegeven, staan vetjes gedrukt.

De blijvers: Boelens Mathieu, Hosepyan Khatatur, De Coeyer Gust, De Bolster Michiel, Daelman Cedric, Hovsepyan Davit, Cherlet Jelle, Blanckaert Laurens, Debo Andrew, Mendoza Richard, De Waele Karel, Pavlenko Dima, Bendriouich Akram, Gauthier Giordano,

De nieuwkomers: Naessens Milan (komt van Merendree), Salah Dib (RFC Wetteren), Dossche Staf (FC Latem) 2de doelman, Van Renterghem Thomas (Lembeke), Hillaert Kyllian (Avanti Stekene), Ufuk Ucak (KRC Gent), Rushiti Muhamet (Eendracht Aalter), Berwouts Jeffrey (VK Knesselare), Lanckriet Seppe (Nazareth Eke), Velleman Jenten (KVV Sint Denijs), Tahiri Muhamed (Eendracht Wervik), Warre Van den Berghe (Maldegem).

Rommelmarkt
Na het succesvolle festival van 26 mei op de terreinen aan de Zandvleuge is er straks de unieke kans om schatten te ontdekken op een grote rommelmarkt van zondag 16 juni (van 6 u ’s morgens tot 18 u ‘s avonds). Gratis toegang.
Iedereen kan er een stand bestellen aan 2 € de lopende meter met een minimum van 5 meter of 10 €. In deze prijs zijn wel 2 gratis consumpties inbegrepen !  Alle kinderen – 12 jaar krijgen een gratis pannenkoek. Bezoekers kunnen naar keuze een pannenkoek, een zakje frieten of een hamburger verkrijgen aan 3 €. Ook allerlei drankjes staan klaar. Alles voor de clubkas !
Standhouder worden? Schrijf in via: organisatie.kfceeklo@gmail.com (PDB)