De organisatie Sente 369 is nog op zoek naar helpers en bestuurders van volgwagens. (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

Fietsevent “Sente 369”: groot succes nog voor de start

Het fietsevent Sente 369, dat aanstaande zaterdag 22 juni tussen 6 uur ’s morgens en 21 uur ’s avonds georganiseerd wordt, mag nu al een groot succes genoemd worden.

“We hebben de inschrijvingen moeten afsluiten om het gebeuren veilig te houden”, vertellen de organisatoren.
Het concept is simpel, het succes enorm. “De drie Sentse wielerclubs – De Lege Talloren/Les Assiettes, WTC De Leeglopers en WTC De Karmelietbende – sloegen de handen in elkaar om centen bij elkaar te fietsen voor het goede doel”, zegt Sven De Wever, lid van het organiserende comité. “We stippelen een parcours uit van 24,6 kilometer dat we 15 keer – met alle deelnemers – gaan afleggen. Er schreven 141 deelnemers in waarvan er 62 alle rondes hopen vol te maken. Om deel te kunnen nemen moesten ze een inschrijvingsgeld betalen. Die centen gaan we gebruiken om een rolstoelfiets voor het WZC Hof van Sente aan te kopen.”

Chauffeurs nodig

Het gebeuren staat gekend als Sente 369. “Een cijfer waarover is nagedacht”, klinkt het. “De drie staat voor drie verenigingen, de zes voor het startuur en de negen voor het uur van aankomst. We fietsen 15 ronden die over alle deelgemeenten van Sint-Laureins lopen. De rondjes worden afgelegd aan een tempo van om en bij de 28 kilometer, waardoor ze ongeveer 50 minuten duren, zodat de deelnemers steeds even kunnen verpozen tussen elke ronde.”
Sportsite ’t Singelken is de centrale start-, rust- en stopplaats van het gebeuren. “Deelnemers kunnen er niet meer bij”, besluit De Wever. “Mochten er echter mensen zijn die als chauffeur van de volgwagens een toertje willen doen (er zijn wagens beschikbaar van de organisatie) of gewoon binnen een klusje willen opknappen, dan kunnen zij zich nog melden via het mailadres
www.sente369@gmail.com

(LK)