Eeklo

Duikclub hernam trainingen

Na een jaar sluiting van het stedelijk zwembad is duikclub De Kreeft terug met haar activiteiten begonnen. De club in Eeklo is met meer dan 100 leden een van de grootste duikclubs in Vlaanderen en bestaat al meer dan 50 jaar. Vorig jaar werd de club daarom gehuldigd als ‘koninklijke’ duikclub.

Enkele jaren terug werd een jeugd duikschool opgericht. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om op vrijdagavond van 21u tot 22u jeugdduikers op te leiden vanaf 8 jaar.

Tussen 21u45 tot 23u volgen opleidingen voor volwassen duikers. Met heel veel instructeurs en lesgevers in hun rangen kan aan nieuwe leden op een vlotte manier een duikdiploma worden overhandigd dat over de hele wereld erkend is.

Veiligheid eerst

Praktische proeven gebeuren het hele jaar door in duiktanks, meren, steengroeves, in de Noordzee en in de zomer wekelijks in de Oosterschelde.
Veiligheid staat in de club op nummer 1. Vooraleer nieuwe leden in open water duiken krijgen ze een gepaste zwembadopleiding en de nodige theoretische informatie.

Pas wanneer men ziet dat de persoon er klaar voor is plant men een duik met een instructeur. Volgens de temperatuur en weersomstandigheden wordt de eerste duik in een duiktank of open water gedaan.

(PDB)