Lembeke

Werken D’Alcantaralaan: opnieuw vlot van en naar Eeklo

Nu het kerstverlof aan de gang is, liggen de werken aan de Gravin D’Alcantaralaan in Lembeke even stil. De aannemer zal opnieuw van start gaan op maandag 8 januari 2024.

Goed nieuws is er ondertussen voor wie van Eeklo richting Oosteeklo wil of omgekeerd en Lembeke moet passeren. Eén van de klussen in het hele D’Alcantaralaan-project situeerde zich op het kruispunt van de straat met de Eeklostraat. “Om de werken op dat punt te kunnen uitvoeren moest het kruispunt enkele weken worden afgesloten”, vertelt schepen van Openbare Werken Hendrik Van de Veere. “Door problemen met de aanvoer van materialen bleef het kruispunt langer dicht dan gepand. Gelukkig is dat euvel nu van de baan en kon de straat, vlak voor de aanvang van de kerstvakantie opnieuw geopend worden. Voortaan kunnen we opnieuw vlot van en naar Eeklo.”

Elders ook vertraging

In de d’Alcantaralaan zelf treedt intussen vertraging op. “Hier zijn het niet de materialen, maar is de grote regenval van de jongste weken dat roet in het eten gooit”, weet Van de Veere. We hebben last van te veel grondwater. Daarom werd beslist om eerst het fietspad in de straat aan te pakken”. Door het kerstverlof is er geen activiteit tussen vrijdag 22 december en zondag 7 januari 2024. “De aannemer voorziet op de plaats van de werken een tijdelijke laag steenslag zodat men met de auto tot aan de deur kan rijden.” De werken worden hervat op maandag 8 januari 2024.

(LK)