Juichende Fécé spelers na één van de veel gemaakte doelpunten.
Eeklo Hoofdartikel

Een voetbalmatch gratis als cadeau van bestuur KFC Eeklo! 

De definitieve naamsverandering van het oude FCE Meetjesland naar KFC Eeklo moet gepast gevierd worden: “back to the roots”! Dat was de belofte van een geëngageerde nieuwe voorzitter.

De eerste wedstrijd na de winterstop leek hem daarvoor eind deze week een ideaal moment voor. Alle supporters, sympathisanten, voetbalkenners en aangelanden mogen allemaal gratis komen kijken naar de vernieuwde ploeg van de Fécé op zaterdag 13 januari om 19h30. Een cadeau van zes euro.
De wedstrijd zal eerst worden voorafgegaan met een minuut stilte wegens het recent overlijden van de betreurde Julien Aers, een van de vorige voorzitters.
Een boeiende strijd op de goed verzorgde grasmat staat 100 % vast. Fc Dynamo Klein-Gent Beervelde A zal zich namelijk niet zo maar laten doen en wil punten pakken op verplaatsing.  Maar KFC Eeklo wil kost wat kost de aansluiting met de top 3 niet verliezen.
Doelpunten voor de supporters bovendien verzekerd. Waar KFC Eeklo speelt worden de kijkers verwend met een doelpuntenregen. Niet minder dan 78 doelpunten, 43 voor en 35 tegen in 16 matchen of gemiddeld 4,85 per wedstrijd ! Geen enkele andere ploeg doet beter in deze reeks.

Goed voorbereid

De voorbije winterstop werd bij de Fécé intensief gebruikt als voorbereiding op de eerste competitiematch van de volgende periode.  Serieuze inspanningstesten bij “Crescendo”, het Eeklose bedrijf van Dominic en Hatam, leerden dat alle kernspelers van de ploeg er topfit klaar voor zijn. Ook het trainersduo, Frank en Martin, heeft inspanningen geleverd in de vorm van intensieve gerichte trainingen en met de organisatie van uitgebreide team-buildings.
Voorzitter Wulfaert liet ze beiden al contractueel bijtekenen voor het volgende seizoen dat op 1 augustus dit jaar aanvangt (2024-2025). En dat brengt rust in de ploeg.
De zoektocht naar publiciteitspartners is volop bezig en HUBO Eeklo bood de club als gratis gift nieuwe (blanco) houten borden langs het veld aan, waarop sponsors zullen worden aangebracht. Het zal niet verbazen dat de hoofdsponsor het merk Hyundai wordt van voorzitter Jan Wulffaert zelf (hoofdverdeler)…

Versterking

De transferperiode is volop bezig en er is door het bestuur stellig versterking van het team beloofd voor het volgend seizoen dat er na volgende zomer aankomt. Nu al zijn er in dat verband al contracten getekend met bijzondere aanwinsten, maar daarover wordt alleen binnenskamers iets gelost.
Als uitsmijter werd een nieuw betaalsysteem in gebruik genomen. De firma XOLUCIO zorgt hier voor. Iedereen kan geld op een kaart opladen en er zo consumpties mee betalen. Alle verrichtingen zijn gemakkelijk en controleerbaar.
Vergeet dus niet: zaterdag 13 januari om 19u30 kan je gratis kijken naar de wedstrijd KFC Eeklo tegen Fc Dynamo Klein-Gent Beervelde A.

(Piet De Baets)