Liselotte Van Hoecke, kopvrouw voor Vooruit Assenede
Bassevelde Oosteeklo

Bassevelde en Oosteeklo duidelijk aanwezig bij kandidaten Vooruit

Drie van de vier kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 die Vooruit Assenede bekend maakte, wonen in Oosteeklo of Bassevelde. Lieselotte Van Hoecke, zelf afkomstig van Oosteeklo, trekt de lijst als kopvrouw en wordt meteen kandidaat-burgemeester.

Vooruit Assenede trekt de kiesstrijd in met maar liefst twintig nieuwe namen. “Een duidelijk teken dat we uit de schaduw van onze huidige kartelpartners willen treden”, geeft lijstrekker Lieselotte Van Hoecke aan. “Na achttien jaar deel te hebben uitgemaakt van het kartel Samenplus, gaan we met een eigen lijst naar de kiezer. Een logische keuze nadat we eerder dit jaar buiten spel gezet werden door onze huidige kartelpartner.”

Nieuwkomer in het college

In 2018 deed Van Hoecke voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vanop plaats 12 op de kartellijst SamenPlus (Vooruit, Groen, Open VLD en onafhankelijken) werd zij rechtstreeks verkozen met 553 voorkeursstemmen. De eerste 3 jaar zetelde ze als gemeenteraadslid en vanaf 2022 werd ze schepen van sociale zaken, ouderenbeleid, welzijn en mobiliteit. Van Hoecke is beleidsmedewerker bij de Gentse schepenen Coddens en De Bruycker.

“Ze heeft haar stempel gedrukt op het beleid in onze gemeente met de invoering van de fietsstraten, de crisisopvang van Oekraïense vluchtelingen, de strijd met het agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voor meer veilige schoolomgevingen en oversteken van de E34”, typeert Brent Meuleman, provinciaal Vooruitvoorzitter, de kandidate.
Van Hoecke is zeer professioneel. Ze groeide op, op de boerderij in een familie van zelfstandigen.

Top vier bekend

Vooruit maakte ook de plaatsen twee tot en met vier bekend, waardoor de top vier nu vast staat. Zij worden ingevuld door respectievelijk Alex Vercauteren (Bassevelde), huidig schepen Chantal Bobelijn (Assenede) en Luc De Muynck (Oosteeklo).
Vercauteren is, net als De Muynck, een bekend gezicht in het lokale verenigingsleven. “Ik volg de politiek al lang van op een afstand”, zegt de man. “De tijd lijkt rijp om nu zelf het voortouw te nemen.” De Muynck (61) is een geboren en getogen Oosteeklonaar, maar daarom niet minder bekend in de Basseveldse gemeenschap. “Ik wil vooral een aanspreekpunt zijn voor jong en oud”, geeft de man mee.

(LK)