Zomergem

Zomergemnaar publiceert 8ste misdaadroman

Auteur Kurt Waelbroeck (52) is reeds 29 jaar werkzaam in de paramedische sector (vzw Humival Waarschoot) en woont sinds 1996 in Zomergem. ‘De Deauville files’ is zijn achtste spannende misdaadverhaal dat zijn sporen reeds verdiende met de commissaris Dubois-reeks. Voor zijn achtste boek in deze reeks tapt hij uit een heel ander (paranormaal) vaatje dan gewoonlijk….

Korte inhoud

Commissaris Dubois, een Witse-achtig politiefiguur, speelt opnieuw de hoofdrol. Een jong koppeltje vindt tijdens verbouwingswerken in hun pas aangekocht huis in Arromanches-les-Bains een oud schoolschriftje. Bij het lezen ontdekken ze dat de schrijfster het over haar ‘inspecteurtje’ heeft. Daarop besluiten ze het binnen te brengen in het commissariaat van de badplaats. Daar is iedereen ineens klaarwakker wanneer blijkt dat de oorspronkelijke eigenares van het schriftje niemand minder is dan Isabelle, de overleden echtgenote van commissaris Dubois. Het schriftje brengt hen naar een verdwijningszaak uit 1970.
Dubois’ interesse is meteen gewekt en hij trekt op zijn eigen, onnavolgbare manier op onderzoek. Het ene mysterie volgt het andere op.  De speurders vallen van de ene verbazing in de andere. Kunnen ze deze zaak tot een goed einde brengen?  Hoe loopt het af met Vera, die plotseling verdween ? Maar vooral, wat is er nu eigenlijk gebeurd op die ene dag in 1970…en hoe is in godsnaam Isabelle er bij betrokken geraakt?

De auteur

De auteur zelf heeft een gezonde interesse voor gevechtssporten, bezit een zwarte gordel in judo en als lid van MKBbunkertour heeft hij een passie voor oorlogsbunkers langsheen de Atlantikwall. Deze hobby is er onrechtstreeks verantwoordelijk voor dat hij boeken is beginnen schrijven. Zijn detective-verhalen spelen zich dikwijls af in het Normandische Arromanches, de thuisbasis van commissaris Dubois en combineert elementen uit de Tweede Wereldoorlog (o.a. D-day ) met speurwerk.

Het boek is uitgegeven bij Uitgeverij Partizaan en ligt nu in de boekenwinkel voor 22,50 euro.
Email auteur: kurt.waelbroeck@telenet.be
(PDB)