Lievegem

“Zone 30” op de baan aangeduid 

In LIevegem zijn heel wat zones waar de snelheid wordt beperkt tot 30 km/uur. Om weggebruikers beter te waarschuwen en te sensibiliseren werden vorige week 80 nieuwe beschilderingen op de baan aangebracht met aanduiding van een zone 30 in alle deelgemeenten en dorpskernen.

De werken werden uitgevoerd in navolging van reeds uitgevoerde werken van herbelijning van wegen, voetpaden en fietspaden in 2023 maar liepen enige vertraging op. ‘De baanbeschilderingen lieten even op zich wachten aangezien het enkele dagen op rij droog moest zijn”, zegt schepen van Openbare werken Chris De Wispelaere. ‘Het aanbrengen van deze aanduidingen leidt tot een frissere en meer duidelijke uitstraling van onze zones 30’, vindt ook burgemeester Kim Martens.
Wegens de vele camera’s is de pakkans in Lievegem hoger dan elders in het Meetjesland. In een bebouwde kom (zone 30 en zone 50) wordt algemeen een “foutmarge” van 7 km/u toegepast. De boetes zijn minimum 58 € voor een overschrijding van binnen de 10 km.
Men mag hooguit 32.2 km/u rijden om geen boete te riskeren in een zone waar 30 km/u geldig is.  En ook een speed pedelec heeft een nummerplaat…

(Ives Boone)