Beeld ter illustratie - Image by jcompon Freepik
Zomergem

Update werken Motjesbrug

De werken aan de Lindekensbrug (ook bekend als Motjesbrug) lopen al even. In eerste instantie had de gemeente een aannemer aangesteld om deze brug te herstellen en nieuwe fiets- en voetpaden aan te leggen.

Bij het uitvoeren van de werken bleek een diepgaandere renovatie en herstelling van de brug vereist. Daarom heeft De Vlaamse Waterweg dit dossier in maart overgenomen van de gemeente Lievegem.

De renovatiewerken aan de brug blijken ingrijpender dan initieel voorzien waardoor deze langer duren dan verwacht. Naast de heraanleg van de fiets- en voetpaden wordt ook de rijbaan aangepakt. Ook de wapening van de brug die de verbinding maakt tussen de vlotplaat en het brugdek bleek zwaar beschadigd en moest hersteld worden. Zo kunnen we de duurzaamheid van de brug garanderen.

 Verwacht wordt dat de werken tot eind dit jaar zullen duren, onder voorbehoud van de weersomstandigheden. In de laatste fase van de werken wordt een harslaag aangebracht over de volledige breedte van de brug. Hiervoor zal de brug afgesloten worden voor alle verkeer. Deze werken zijn erg weersafhankelijk, als deze niet meer kunnen uitgevoerd worden eind 2023 dan zullen deze in het voorjaar van 2024 worden ingepland. Dit wordt tijdig met borden aangekondigd.

(PDB)