Beeld ter illustratie - Image by Freepik
Eeklo

Tweedehands boekenmarkt op het Herbakkersplein

Goed nieuws voor de boekenliefhebbers in het Meetjesland. Na een winterstop start de tweedehandsmarkt voor boeken en andere papieren dragers zoals affiches, prenten, kaarten weer op het Herbakkersplein op zaterdag 6 april. Nieuw dit jaar is dat ook vinylplaten aangeboden kunnen worden.

Enkele jaren geleden hebben enkele vrijwilligers van de vzw De Tinten uit Gent, die een band hebben met het Meetjesland, in samenspraak met de stad Eeklo deze maandelijkse tweedehandsboekenmarkt opgestart.
Professionele en occasionele verkopers, amateurs en particulieren konden er een standje opzetten, en boekenliefhebbers konden snuisteren in het aanbod van gemiddeld zo’n 20- tal standhouders. Nu het Cultuurhuis Herbakker geopend is, nodigt het heraangelegde Herbakkersplein uit om er een bezoekje te brengen. Elke eerste zaterdag van de maand organiseert De Tinten vzw er van 10 tot 13 uur een tweedehands boekenmarkt. Wie interesse heeft om er een stand te zetten (particulier of semiprofessioneel) kan inschrijven via de website. En wie van boeken houdt, komt gewoon eens langs. De opbrengst van de standgelden wordt geschonken aan een lokaal goed doel. Vorig jaar was dat Huize Nestelt.
Data in 2024: zaterdag 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september, 5 oktober (niet in november en december en niet als het regent)
Meer informatie op www.boekenmarkt-eeklo.be
(PDB)