Schepen Frederik Versluys, Stéphanie Standaert en Céline Billiet zijn opgetogen over hun wilgentunnel. (Foto: Emiel Tack)
Kaprijke

Wilgentunnel als toeristisch extraatje

De gemeente Kaprijke heeft zijn instagramwaardige toeristische trekpleister vast. Een honderd meter lange wilgentunnel siert het landschap op de fietssnelweg tussen Kaprijke en Bassevelde. Het kleinood kostte de gemeente net geen 20.000 euro.

‘Fietsen door het water in Limburg’ en ‘Als de Vos de passie preekt’ (beeld in de Oudemanskreek in Waterland-Oudeman) zijn twee toeristische ijkpunten die heel Vlaanderen kent. De gemeente Kaprijke wilde, heel veel maanden geleden, iets dergelijks op haar grondgebied en heeft nu met de ‘Langste wilgentunnel van België’, een idee van Céline Billiet en Stéphanie Standaert, een mooie troef in handen om dezelfde status na te jagen.
Een gespecialiseerde Nederlandse firma kwam er uiteindelijk aan te pas om de meer dan 500 wilgentenen te planten.

Inhuldiging

“We zijn blij met het resultaat”, vertelden Standaert en Billiet eind vorige week, toen ze samen met schepen Frederik Versluys het bouwwerk kwamen bekijken. Dat het Kaprijkse hebbeding niet over, maar vlak naast de fietssnelweg over de oude spoorwegbedding staat, heeft te maken met de veiligheid van de fietsers. “De provincie Oost-Vlaanderen wees ons terecht op de gevaren van vallende bladeren”, zegt schepen Versluys. “Hoe dan ook we zijn bijzonder blij met onze eigen toeristische trekpleister”. De gemeente Kaprijke huldigt de wilgentunnel officieel in op vrijdag 19 april om 18 uur.

(LK)