De bermen van de Goochelaarstraat worden mee aangepakt. (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

Twee maanden hinder in Goochelaarstraat

De gemeente Sint-Laureins startte op maandag 21 augustus met de heraanleg van de Goochelaarstraat. “Verkeersdrempels en een snelheidsbeperking moeten de snelheid in de straat naar beneden halen” zegt burgemeester Franki Van de Moere .

De Goochelaarstraat is momenteel een vaak gebruikte verbindingsweg richting Sint-Laureins. Waar tractorsluizen aanvankelijk het middel leken om het sluipverkeer uit de straat te halen, worden dan toch alternatieve oplossingen aangewend om de snelheid in de straat te drukken. Het protest met honderden handtekeningen van omwonenden tegen tractorsluizen heeft geloond.
“Onlangs keurde de gemeenteraad enkele maatregelen goed” zegt Sents burgemeester.“Op strategische plaatsen komen er verkeersdrempels. Terwijl deze hindernissen worden aangelegd, worden de bermen hersteld”.

Snelheidsbeperking

Deze klus wordt, omwille van de lengte van de straat, opgesplitst in vier fases die elk ongeveer twee weken zullen duren”, gaat de burgemeester verder. “De werken starten op maandag 21 augustus ter hoogte van het kruispunt Hoogte/Moerstraat en lopen tot aan de Krielweg. Later komt het stuk tot aan de Waterstraat aan bod en volgt het deel Comercaatsweg tot aan ’t Singelken. Het deel tussen de Comercaatsweg en de Waterstraat sluit de werken af”. In de eerste helft van oktober zal de Goochelaarstraat opnieuw toegankelijk zijn. “Tijdens de werken wordt het doorgaand verkeer via de Kruiskenstraat afgeleid”, besluit Van de Moere. “Per fase is er een lokale omleiding. Na de werken wordt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur ingevoerd”. Verkeer richting sport- en KMO-site ’t Singelken wordt via extra bewegwijzering aangemoedigd om via de Kruiskenstraat te rijden.

(LK)