Sint-Laureins

Volleybalclub SKW Krekenland stopt

De 55 jaar oude volleybalclub in Sint Laureins stopt. Heel wat factoren liggen aan deze moeilijke beslissing. Alles begon een aantal jaren geleden in de postcovidperiode. De Fanion herenploeg liep leeg en het toenmalige bestuur gooide daarom ook de handdoek in de ring. Na heel wat lobbywerk vond men één ouder (Geert Vertenten) bereid om mee de schouders te zetten onder de doorstart van de club.
Gedurende de voorbije 3 jaar werd heel hard gewerkt, promotie gevoerd en gepraat met Meetjeslandse bevriende clubs. Met projecten trok men ook klinkende namen uit de volleybalwereld aan: Kris Van Snick, Julien Van de Vijver, Patrick Peirens, Koen Van den Abeele…
Ondanks het feit dat de beloofde ondersteuning en betrokkenheid van de gemeente uitbleef startte seizoen 2023-2024 met een bewegingsschool, een U 13 , U 15 en U 17 ploeg en droomde men stil over een nieuwe fanionploeg dames 4de Promo voor de oudste meisjes. Ondanks deze mooie doorstart en de groei die SKW de laatste 3 jaar realiseerde, botste men vandaag op een hele hoop hindernissen. Het steeds groter wordende aanbod van sporten in de gemeente, de minimale nationale en regionale persbelangstelling voor deze sport, het grote leeftijdsverschil en niveau van de speelsters en speelsters die elders andere uitdagingen zoeken en het feit dat de sporthal in het verste puntje van Noord Oost-Vlaanderen gelegen is, maakt ook dat trainers en spelers de weg naar de club moeilijk vinden of overwegen.
“Het hart van volleybalminnend Sint Laureins bloedt” zegt penningmeester Véronique Norga. Ze hoopt dat Meetjeslandse clubs de speelsters de hand reiken zodat ze hun geliefde sport kunnen blijven verderzetten. Na 55 jaar eindigt dus het volleybalverhaal dat 55 jaar geleden geschreven werd door de Sentse studentenvereniging Paramaribo  en met VBC Sint Laureins, Sente Volley en later SKW Krekenland heel wat naamsveranderingen kende, maar ook voor heel wat jaren volleybalplezier zorgde. (PDB)