“VK Watervliet is een hechte groep dat zo graag kampioen wil spelen”, zegt trainer Sven Boelens. (Foto: Emiel Tack)
Watervliet

Een jaar lang op één in het klassement: “Deze groep wil kampioen spelen !”

Het zou zomaar kunnen… twee kampioenenploegen in groot Sint-Laureins. Terwijl Goalgetters Sint-Laureins hun beste beentje zullen moeten voorzetten, staat VK Watervliet op een zucht van de titel. Al kan het mathematisch nog steeds verkeerd gaan. Trainer Sven Boelens zet daarom wekelijks zijn groep op scherp. Aanstaande zaterdag, 13 april, hoopt de club een nieuwe titel binnen te halen.
Wanneer we dit stuk maken zijn er nog een paar ‘alsen’: VK Watervliet kán kampioen spelen op eigen veld op zaterdag 13 april als het zelf kan winnen van Lotenhulle en als Ursel de volle buit haalt tegen Kaprijke ( beide wedstrijden gespeeld op 6 april. red ). Dan mag het aanstaande zaterdag niet fout gaan aan de Watervlietse Veldstraat. De titel ligt voor Watervliet écht welk binnen handbereik. De jongste 10 jaar was de club er een paar keer heel dicht bij, maar nooit kon de hoofdvogel binnen gehaald worden.
“Ik voel aan alles dat deze groep naar een titel hunkert”, zegt trainer Sven Boelens. “Vorig jaar waren we er ook al heel dichtbij , maar toen kenden we een lampenincident tegen Evergem2020 en hadden we heel wat geblesseerden aan het eind van de race. Dit is anders nu. We hebben het seizoen rond kunnen maken met een kern van 16 of 17 spelers. Vroeger waren ze er ook nog een paar keer dichtbij, maar enkelen wilden toen misschien wel niet echt promoveren. Vandaag is het anders. De honger is groot”.

Nooit van de kop weg

Dat Watervliet aan de vooravond staat van een mogelijke titel verbaast niemand. “We hebben in elke linie enkele sterkhouders. De snelheid van Pauwels vooraan, het voetbalvernuft van De Wulf en Steyaert op het middenveld en Verstringhe, een van de betere verdedigers van de reeks, in de achterlijn. Dit alles gecombineerd met de 2,02 meter grote Verborgt in het doel. Dat we weinig blessures of geschorsten hadden en onze grote kameraadschap zijn redenen om er in te geloven. Tegen ploegen uit de rechterkolom hebben we niet verloren en in de toppers presteerden we goed.”
Een heel jaar lang heeft Watervliet op nummer één gestaan van het klassement in 3de provinciale A. “Dan mag je toch wel dromen van de titel zeker?”, zegt Boelens, die ook volgend jaar de groep zal trainen. “Hopelijk dan een reeksje hoger, al beseffen we heel goed dat iedereen dan 10 procent beter zal moeten presteren dan dit jaar.”
Zaterdagavond om 19 uur begint VK Watervliet tegen KFC Belzele om 19 uur aan wat de mooiste wedstrijd van het seizoen 2023-2024 moet worden. (LK)