Dima Roels (15) is de kleinzoon van organisator Erwin. Bij de 2de jaars nieuwelingen is hij een plaatselijke belofte met dit jaar al vele tweede plaatsen, onder andere recent in de Wereldbeker te Dendermonde.
Hoofdartikel Maldegem

Vijftien kampioenen worden  gekroond bij U15, Elite 3 en Masters. Maldegem maakt zich op voor uitgebreid Belgisch Kampioenschap Cyclocross 

Na de succesvolle veldrit van afgelopen Allerheiligenweekend (meer dan twee honderd renners) waarbij Dima Roels, Brent Lippens, Emiel Osaer en Floris Overmeire de kleuren van het Meetjesland hoog hielden staat er in Maldegem binnen 10 dagen (25 en 26 november) alweer een top veldritweekend voor de jeugd op het programma. 


Op zaterdag 25 november is er een voorprogramma van het Belgisch Kampioenschap. Om en bij de 300 (!) renners met aspiranten, dames/meisjes, nieuwelingen, juniores en elite 2 zullen het tegen elkaar opnemen in diverse reeksen. Terug zullen vele Meetjeslandse renners hun beste beentje voorzetten en hopelijk andermaal mooie ereplaatsen bemachtigen.
Het hoogtepunt van dit cyclocrossweekend ligt op zondag 26 november met het Kampioenschap van België voor U15, Elite 3 en Masters. Na het BK voor beroepsrenners en de verschillende Belgische Kampioenschappen tijdrijden heeft Maldegem nu de kaart getrokken van de jeugd door huidig BK naar het St. Annapark te halen. Na de vele positieve reacties op de werkelijk schitterende omloop verwachten we heel veel spannende wedstrijden waarbij maar liefst 15 Belgische Kampioenen zullen gekroond worden! Meer info op www.cyclingmaldegemvzw.be. 

Gehandicapte inrichter

Een gemotiveerde en fantastische groep onbezoldigde vrijwilligers hebben in een tijdspanne van enkele dagen een werkelijk schitterend parcours te voorschijn getoverd, een omloop A-cross waardig op jeugdniveau. “Een dikke pluim en merci voor deze groep mensen”, herhaalt initiatiefnemer Erwin Van Kerschaever (foto) telkens opnieuw. Zelf verdient hij echter volop alle pluimen nu hij al jarenlang succesvol wielerkoersen naar Maldegem haalt (in 2002 al het Belgisch Kampioenschap op de weg voor beroepsrenners). Geen evidentie voor deze gedreven organisator die wegens een ruggemergziekte al 12 jaar regelmatig beroep moet doen op  een rolstoel…  Jarenlang was hij gekend als zaakvoerder van sportzaak en trofeeënwinkel Publica langs de Koningin Astridlaan. (PDB)