V.l.n.r.: Lieve Goethals, Trees Van Eykeren en David Vercauteren 
Assenede

Trees Van Eykeren trekt lijst ‘Lokaal Sterk’

Onlangs besloten de lokale afdelingen van Open VLD en CD&V om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de handen in elkaar te slaan. Onder de naam “Lokaal Sterk! “ trekken ze naar de kiezer. 

Vorige week zijn hun Top 3- kandidaten voorgesteld. Het boegbeeld en tevens lijsttrekker wordt fractieleider en juriste Trees Van Eykeren. Op de tweede plaats huidig schepen David Vercauteren en de derde plaats wordt ingevuld door gemeenteraadsvoorzitter en onderneemster Lieve Goethals. 

Trees Van Eykeren: “Onze inwoners verdienen een bestuursploeg met een visie, met een plan en dichtbij de mensen. Lokaal Sterk! heeft voeling met wat er leeft, we zijn heel complementair en hebben de deskundigheid om een sterk bestuur te vormen.”

Geboren en getogen in Assenede, is lijsttrekker Trees Van Eykeren graag tussen de mensen. Ze zetelt sinds 2000 in de gemeenteraad. Als juriste is zij reeds meer dan 15 jaar aan de slag op ministeriële kabinetten en momenteel als persoonlijk medewerkster van Minister Vincent Van Peteghem.

David Vercauteren uit Bassevelde is sinds 2012 schepen en sterke man achter heel wat verenigingen en organisaties: de U13Cup in Bassevelde, carnaval in Assenede, de Ezelsstoet, enz. 

De derde plaats werd toevertrouwd aan Lieve Goethals uit Assenede. Met een achtergrond als handelsingenieur en een carrière als financieel manager en ondernemer in een bedrijf gevestigd in Assenede, brengt ze waardevolle inzichten naar de lokale politiek. Ze is gemeenteraadsvoorzitter en bestuurder bij IVM en Veneco.

(PDB)