De laadpaal aan het Plein in Kaprijke is sinds kort operationeel (Foto: Emiel Tack)
Kaprijke

Tien nieuwe laadpalen geïnstalleerd

De gemeente Kaprijke trekt voluit de kaart van de duurzame mobiliteit. “Binnenkort komen er tien nieuwe laadpalen in gebruik”, zegt schepen Hendrik Van de Veere.

Aandachtige burgers zagen reeds een aantal nieuwe, maar nog afgedekte elektrische laadpalen verschijnen in het Kaprijkse en Lembeekse straatbeeld. Een aantal ervan zijn ondertussen reeds operationeel of staan om de wachtlijst om geactiveerd te worden. “Eind 2023 werden reeds een aantal laadpalen geïnstalleerd”, gaat de schepen verder. “Tot op heden waren die nog niet in werking, maar daar komt nu verandering in. Hiermee willen we ons engagement richting duurzame mobiliteit gestalte geven. We merkten reeds een verhoogde vraag naar laadinfrastructuur voor elektrische wagens”.

36 laadpalen nodig

Kaprijke ging in het verleden in op de voorzet van de Vlaamse overheid die de mogelijkheid gaf om actief laadinfrastructuur uit te bouwen. Een studie leerde dat de gemeente Kaprijke 36 laadpalen zal nodig hebben op termijn.
“De palen die we in gebruik stellen kunnen binnenkort ook effectief gebruikt worden”, besluit de schepen“.  De palen staan in Veld, op het Plein, in de Vrijheidstraat, twee in Voorstraat, in de Molenstraat, de Bentillestraat, de Kerkakkerstraat, de Heihoekse Kerkwegel en op Aveschoot. Deze locaties zullen conform het verkeersreglement aangeduid worden.

(LK)