Eeklo

Vier donderdagen zomerse sfeer op Helden in het Park

Sinds 1995 vormt het betoverende Heldenpark in Eeklo het decor voor ‘Helden in het Park’.

Het gratis zomerfestival van muziekclub N9 lokt jaarlijks duizenden muziekliefhebbers van heinde en verre. Je kan er vier opeenvolgende donderdagavonden genieten van onvergetelijke concerten op het hoofdpodium aan het kasteel. Elke avond staan twee internationale topbands er garant voor fantastische optredens en een bruisende sfeer.

Reggae en andere nights

“De reggae night is jaar op jaar een groot succes,” vertelt Bert Cambier van organisator muziekclub N9. “Daarom doen we er dit jaar niet één maar twee. En dat voor dezelfde prijs, namelijk helemaal gratis. Op de eerste dag, donderdag 1 augustus, kan je je laten vervoeren door de onweerstaanbare reggae beats van niemand minder dan Cimarons en Nadia McAnuff & The Ligerians. Mo›Kalamity en Jah Legacy staan op de laatste festivaldag, donderdag 22 augustus, op het podium.”

Naast reggae zullen er ook andere wereldse geluiden door het Heldenpark weerklinken. “Donderdag 8 augustus wordt een Latijns-Amerikaanse avond, met optredens van Kumbia Boruka en ChaChaChalina,” zegt programmator Patrick Bastien, “en op donderdag 15 augustus trekken we naar Afrika met Florence Adooni en Nana Osei Twum Barima & Band.” Wie na de optredens nog energie over heeft kan terecht op het dj-terrein. “Tweeden Asem, Uit De Hoogte, Rebel Up en Huna Sounds zorgen er voor de juiste deuntjes waarop je je dansmoves kan laten zien”, besluit Bastien.

Helpende handen

Helden in het Park, dat is meer dan muziek alleen. Je kan er ook terecht voor heerlijke cocktails, frisse pintjes of andere drankjes én overheerlijk eten. “Om onze bezoekers optimaal te bedienen kunnen we rekenen op de helpende handen van heel wat vrijwilligers,” zegt Clara Blanckaert die de vrijwilligerswerking van het festival in goede banen leidt. “Wil je deze zomer ook je handen uit de mouwen steken? Meld je dan zeker aan via onze website. We kunnen assistentie gebruiken bij de opbouw, afbraak en achter de bars.”

Alle info op www.hihp.be

(PDB)