Oud-schepen Meulebroeck en collega Vercauter inspecteren de werken aan de nieuwe parking in Bassevelde. (Foto: Emiel Tack)
Bassevelde

Sportsite krijgt parking voor vijftig wagens

De gemeente Assenede is druk in de weer met de aanleg van een nagelnieuwe parking, vlak naast de ingang van het voetbalterrein van KVV Klauwaerts Bassevelde.

“Er is plaats voor minstens vijftig wagens met mogelijkheid om het aantal plaatsen nog licht uit te bereiden mocht de noodzaak zich hiertoe voordoen”, zegt schepen Dieter Vercauter.
Het plan dateert nog van voormalig schepen Alex Meulebroeck, maar komt nu pas tot uitvoering. 
“Een mooie oplossing voor zowel de bezoekers van het voetbal, toevallige passanten zoals eendagstoeristen als voor de mensen die in de buurt wonen. De parking is analoog aan de realisatie in de buurt van het voetbalveld in Assenede. Op de site voorzien we eveneens twee laadpalen voor elektrische wagens, een wadi om het water vertraagd af te voeren en een groenscherm. Op termijn kunnen we nog bijkomende laadpalen toevoegen, mocht hier nood aan blijken.”
Op de parking komen er eveneens twee plaatsen voor mindervaliden. Het hele project kost de gemeente om en bij de 200.000 euro. Vercauter hoopt de klus, die door het slechte weer van de jongste maanden reeds nodige vertraging opliep, rond te hebben tegen het eerstvolgende bouwverlof.

(LK)