Sint-Jan-in-Eremo

Show van honderd mooiste trekpaarden aan Boerenkreek

Liefhebbers van prachtige, krachtige trekpaarden kunnen op zondag 27 augustus aanstaande hun hartje ophalen tijdens de internationale trekpaardenwedstrijd aan de oevers van de Boerenkreek in Sint-Jan-in-Eremo.

De vereniging van de Paardenkwekers van Oost-Vlaanderen vzw, kortweg Pakov, organiseert deze prijskampen.
“Bezoekers kunnen er de mooiste en beste trekpaarden van Oost-Vlaanderen bewonderen” zegt Leentje Grillaert, Oost-Vlaams gedeputeerde voor Landbouw en Platteland. “Van 9 uur ’s morgens tot omstreeks 16 uur worden de paarden individueel geklasseerd. De eerst geplaatsten komen tegenover elkaar in de diverse kampioenschappen”.

Randanimatie

Er staan meer dan honderd paarden op de inschrijvingslijsten. “Ze nemen op het provinciaal domein Boerenkreek in Sint-Jan-in-Eremo deel aan de internationale prijskamp van het trekpaard”, vult gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor de recreatiedomeinen, aan. “In de namiddag zijn er bovendien heel wat gratis activiteiten voor de bezoekers. We hebben ponyritjes, er staat een springkasteel, kinderen kunnen klimmen en boogschieten en voor de allerkleinsten is er een grimestand.” Het geheel is gratis toegankelijk voor het grote publiek.

(LK)